Δροσιστικές βουτιές σε γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά

Το καλοκαίρι έχει δώσει δυναμικά το παρών με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας κάνουν να σκεφτόμαστε δροσιστικές βουτιές σε γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά.

Όσοι βρίσκεστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι απλώς να απολαμβάνετε υπέροχες φωτογραφίες από ονειρικές παραλίες, ακολουθούν πέντε ακρογιαλιές στις Κυκλάδες, που σίγουρα θα σας ξελογιάσουν. Μάλιστα, αν καταφέρετε να τις επισκεφτείτε και από κοντά στο άμεσο μέλλον, τότε θα βιώσετε μοναδικές καλοκαιρινές εμπερίες.

Σαρακήνικο, Μήλος

Πέντε ονειρικές παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφτείτε (εικόνες) - Φωτογραφία 2
Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας. Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10′ με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Γάλα, Κουφονήσια

Πέντε ονειρικές παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφτείτε (εικόνες) - Φωτογραφία 3

Το λευκό βότσαλο δίνει το χρώμα του στα νερά του Αιγαίου και μετατρέπει το σκηνικό στην παραλία Γάλα (από εκεί άλλωστε είναι εμπνευσμένη και η ονομασία της) στα Κουφονήσια σε πραγματικό όνειρο. Ένας μικρός κρατήρας μέσα στη θάλασσα δημιουργεί αυτό το μοναδικό φυσικό τοπίο, που προκαλεί δέος και θαυμασμό σε όποιον καταφέρει να φτάσει μέχρι εδώ.

Για να προσεγγίσει κανείς την υπέροχη αυτή φυσική πισίνα θα πρέπει να έρθει πεζή από το Πορί και να διανύσει μια διαδρομή περίπου πέντε λεπτών με τα πόδια. Το μονοπάτι οδηγεί στην άκρη του βράχου, γύρω από τον οποίο θα κατεβείτε και στην μικρή παραλία.

Άγιος Προκόπιος, Νάξος

Πέντε ονειρικές παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφτείτε (εικόνες) - Φωτογραφία 4

Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Νάξου και μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα, έχοντας και πολλές διακρίσεις. Είναι η παραλία του Αγίου Προκοπίου, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, μόλις πέντε χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα.

Το σκηνικό που συνθέτει την παραλία, που κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει με κόσμο, είναι εντυπωσιακό. Λευκή άμμος, αμμόλοφοι, πεντακάθαρα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, ο απάνεμος Άγιος Προκόπιος σε προσκαλεί να απολαύσεις τις βουτιές σου σε ένα γραφικό σκηνικό. Η παραλία έχει μήκος περίπου 2 χιλιόμετρα και στην άκρη της βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου. Στα νότια, ακολουθεί η φημισμένη παραλία της Αγίας Άννας.

Άγιος Σώστης, Μύκονος

Πέντε ονειρικές παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφτείτε (εικόνες) - Φωτογραφία 5

Στο βόρειο τμήμα του νησιού, μόλις 6 χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού σας καλεί για ηλιοθεραπεία και βουτιές στο απέραντο γαλάζιο. Ο μόνος λόγος να αποφύγετε τον Άγιο Σώστη είναι ο δυνατός άνεμος.

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιβάλλεται να τον επισκεφτείτε. Ξεχάστε ομπρέλες και ξαπλώστρες –η παραλία είναι δεν είναι οργανωμένη– και εφοδιαστείτε με νερά ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε από κάποιο mini market.

Κολώνα, Κύθνος

Πέντε ονειρικές παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφτείτε (εικόνες) - Φωτογραφία 6

Στη δυτική πλευρά του νησιού, 3 χλμ. από τη Χώρα της Κύθνου, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων. Πρόκειται στην ουσία για μια αμμουδιά, μήκους 240 μέτρων περίπου, που συνδέει την ακτή της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά.

Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα. Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours