Η Ελαφόνησος σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Η Ελαφόνησος μέσα από τα μάτια σου», εγκαινιάζει ο Δήμος Ελαφονήσου, μια πρωτότυπη διαδραστική ενέργεια καλώντας τους επισκέπτες να αποτυπώσουν στο φωτογραφικό τους φακό τα σημεία που θα επιλέξουν από το νησί. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι φωτογραφήσεις θα πρέπει να καλύπτουν τους τρεις τομείς στους οποίους εστιάζεται η προβολή του νησιού:

Προστατευόμενα είδη:πράσινες θαλασσοχελώνες, σπιτόφιδα, γραμμωτές νεροχελώνες, πτερυγονυχτερίδες, κρασπεδωτές χελώνες, αβλέφαροι κ.α.

Τοπία Ελαφονήσου με πολιτισμικό χαρακτήρα: Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, η Παναγία η Κατωνησιώτισσα, Ξωκλήσι του ‘Αγιου Παταπίου, Σπηλιά Καραντρέα, Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα, Βάρδια κ.α..

Παραλίες: Σίμος, Μεγάλη παραλία, Παναγία, Πούντα, Λεύκη, Μάγγανος, Κοντογόνι κ.ά..

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ,φωτογραφίες και για τις τρεις (3) κατηγορίες φωτογραφίας αρκεί να είναι μόνο μια φωτογραφία για κάθε κατηγορία στα εξής μέσα επικοινωνίας του Δήμου: web@elafonisos.gov.gr, dimos@elafonisos.gov.gr συνοδευόμενες από αίτηση και δήλωση εκχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία: Η τριμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους φωτογράφους Ανωμήτρη Αντώνη, Μέντη Χαράλαμπο και Ρουμάνη Αναστασία θα αξιολογεί με «ναι» ή με «όχι» τις φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που θα έχουν τουλάχιστον 2 ΄ναι΄ θα προκρίνονται στην επόμενη φάση όπου και θα επαναξιολογούνται. Στο δεύτερο «γύρο» αξιολόγησης οι φωτογραφίες που θα αξιολογηθούν με τρία (3) «ναι» θα προταθούν για το έπαθλο το νικητή κάθε κατηγορίας.

Ο νικητής από κάθε κατηγορία θα ανταμειφθεί με το έπαθλο της ακτοπλοϊκής μεταφοράς και της διήμερης διαμονής του στην Ελαφόνησο σε χρονικό διάστημα που θα αποφασίσει ο ίδιος (απαραίτητη διευκρίνηση : η επιλογή του χρονικού διαστήματος αφενός αφορά το χρονικό διάστημα 1/10/2023-1/9/2024 αφετέρου θα πρέπει να συνάδει και με την διαθεσιμότητα των καταλυμάτων και των μέσων μεταφοράς κατά την αντίστοιχη περίοδο, εξαιρουμένου του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου). Η λίστα με τους νικητές του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου στις 10 Σεπτεμβρίου. Συντονίστρια του διαγωνισμού ορίσθηκε η Αντιδήμαρχος κα Μέντη Κατερίνα.

Το φωτογραφικό υλικό που θα συλλεχθεί κατά την διάρκεια του διαγωνισμού θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση μελλοντικών προωθητικών ενεργειών του Δήμου.

Σε δήλωσή της η Δήμαρχος Ελαφονήσου Έφη Λιάρου τόνισε: «Η νέα μας πρωτοβουλία στοχεύει στο να μας φέρει ακόμα πιο κοντά με τους επισκέπτες του νησιού μας. Τους θεωρούμε φίλους και θέλουμε να τους προσκαλέσουμε να λάβουν μέρος σε αυτή την πρωτότυπη δράση ώστε και οι ίδιοι να νοιώσουν ότι συμμετέχουν στην προβολή του προορισμού που αγαπούν και επέλεξαν για τις διακοπές τους».

About Post Author