«Αν δεν πήγες Καστοριά, δεν πήγες διακοπές»: To χιουμοριστικό σποτ του Συνδέσμου Ξενοδόχων

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει το θερμόμετρο στην Καστοριά και η ζέστη στην παραλία είναι αφόρητη. Ξαφνικά, ένας άνδρας σηκώνεται όρθιος, και εν ριπή οφθαλμού παίρνει το …καπελάκι του και φεύγει.

«Αυτό ήταν; Τέλος;», τον ρωτά παραθεριστής που «λιώνει» κάτω από τον καυτό ήλιο στη διπλανή ξαπλώστρα. «Τέλος; Τώρα αρχίζουν οι διακοπές», απαντά εκείνος και αρχίζει να ξεδιπλώνει μία μία τις αρετές της κοσμοπολίτισσας Καστοριάς, ενός τόπου που ίσως να μην είναι συνυφασμένος στο μυαλό των περισσότερων ως ένας κλασικός καλοκαιρινός προορισμός, αλλά τα θέλγητρα του είναι πολλά και ικανά να πείσουν όλους όσοι αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών καταμεσής του καλοκαιριού.

Δείτε το σποτ

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς, που με ένα βιντεάκι γεμάτο χιούμορ αλλά και εικόνες από τον ποικιλόμορφο καμβά της «βυζαντινής αρχόντισσας» της Δυτικής Μακεδονίας, που με τις περισσότερες από 70 βυζαντινές εκκλησίες, τον λιμναίο οικισμό με τη σπηλιά του Δράκου, τα τόσα άλλα αξιοθέατα και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, σίγουρα προσφέρει περισσότερους από έναν λόγο για να την επισκεφθεί κανείς.

«Ακόμη και το καλοκαίρι;», ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς Σιδέρη Σμαρόπουλο και η απάντησή του ήταν απολύτως καταφατική. «Η Καστοριά είναι ένας εναλλακτικός προορισμός 12μηνης διάρκειας. Σαφέστατα μπορεί κάποιος που έχει πάει στη θάλασσα να επιλέξει στη συνέχεια να ξεκουραστεί στην Καστοριά, σε έναν τόπο που δεν έχει συνωστισμό κι έχει και τη δροσιά που πρέπει έτσι ώστε να απολαύσει κανείς τα ξεχωριστά αρχοντικά του, τη μοναδική γαστρονομία του, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και όλα όσα προσφέρει απλόχερα», εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σμαρόπουλος.

Η εικόνα αυτή την περίοδο, με βάση τις κρατήσεις, είναι αρκετά καλή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων, με τις προσπάθειες να εστιάζονται στην ανάκτηση του χαμένου εδάφους εξαιτίας της πανδημίας. «Παλαιότερα, προ covid, η Καστοριά αυτή την εποχή ήταν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο κι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να επανέλθουμε σε εκείνα τα δεδομένα. Σε σχέση με το 2019 είμαστε περίπου ένα 20% πιο κάτω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σμαρόπουλος, θεωρώντας πως αυτός είναι ένας στόχος εφικτός.