Αίγινα: Η Σμαραγδένια καρδιά στον Αργοσαρωνικό

Κρυστάλλινα νερά, δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα και μαγικές εικόνες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αυτό είναι το σκηνικό σε πολλές από τις αμέτρητες παραλίες της Ελλάδας. Μια από αυτές βρίσκεται στην Αττική και συγκεκριμένα στα νησιά του Αργοσαρωνικού Πρόκειται για μια παραλία που δεν αποκαλείται άδικα σμαραγδένια καρδιά μιας και αυτό είναι το σχήμα της πλαισιωμένη με το κρυστάλλινο χρώμα της θάλασσας. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στην Αίγινα και συγεκριμένα στην περιοχή Λιβαδάκι. Την αποκαλούν επίσης και παραλία των ερωτευμένων λόγω του σχήματός της.

Σμαραγδένια καρδιά: Μια παραλία – όνειρο στον ΑργοσαρωνικόΗ πανέμορφη παραλία στο Λιβαδάκι της Αίγινας διαθέτει βότσαλο και μέσα άμμο και μπορεί κάποιος να την προσεγγίσει και από τη στεριά αλλά και από τη θάλασσα. Οι εικόνες από ψηλά είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακές, όπως μπορεί να δει κανείς στις εικόνες από ψηλά που προσφέρει το βίντεο Up Stories του Youtube. Εκτός από μια… πτήση από ψηλά στην Αίγινα, υπάρχει κι άλλος τρόπος να δει κανείς αυτή τη σμαραγδένια καρδιά του νησιού. Αρκεί να βρεθείς στο κατάλληλο σημείο, δηλαδή στο άκρο Πενήντα Βράχια που προσφέρει εκπληκτική θέα προς τα εκεί.

Απόδραση στην Αίγινα για σαββατοκύριακοΗ σμαραγδένια καρδιά είναι ένας από τους λόγους για να κανονίσεις μια απόδραση για ένα σαββατοκύριακο στην Αίγινα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ακόμη πολλοί καλοί λόγοι. Στο βασικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα πράγμα που την καθιστά ιδανικό προορισμό ακόμη και για μονοήμερη. Εκτός από τις παραλίες, λοιπόν, θα περπατήσεις σε όμορφα και γραφικά στενά, θα δοκιμάσεις τοπικές παραδοσιακές συνταγές και φρέσκους ψαραμεζέδες ενώ σίγουρα θα βρεις πολλά σημεία που προσφέρουν ηρεμία και θέα μόνο θάλασσα.Επιπλέον, μοναδική εμπειρία είναι σίγουρα και η επίσκεψη στον ναό του Αγίου Νεκταρίου, ένα μοναστηριακό συγκρότημα που προκαλεί δέος στον επισκέπτη και εκεί συρρέουν χιλιάδες κάθε χρόνο. Μην φύγεις από το νησί αν δεν δοκιμάσεις και τα περίφημα φυστίκια Αιγίνης. Αν έχετε τρεις μέρες στη διάθεσή σας, ακόμη καλύτερα για να δείτε και να κάνετε ακόμη περισσότερα πράγματα. Και φυσικά να αποφασίσετε να επιστρέψετε σύντομα…Η Αίγινα είναι ένα νησί που δεν το χορταίνεις εύκολα!

Αυθεντική, ήρεμη, με χρώμα μοναδικό.
Για βόλτα, για ουζάκι αλλά και για προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, η Αίγινα θα είναι η πρώτη μας επιλογή για τις μικρές μας αποδράσεις.
Απόδραση στην πανέμορφη Αίγινα

Η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, το 1826, μας περιμένει πάντα για να μας φιλοξενήσει όπως μόνο εκείνη γνωρίζει.
Καθώς κατεβαίνουμε από το πλοίο, το εκκλησάκι, που είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόλαο τον Θαλασσινό, αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζουμε.
Καθώς βγαίνουμε από το λιμάνι, τα αλογάκια με τις άμαξες προσφέρονται στους ρομαντικούς και μη για μια βόλτα και ειδυλλιακές στιγμές.

Την ίδια στιγμή, στα νεοκλασικά κτίρια, στον παραλιακό δρόμο φιλοξενούνται παραδοσιακά καφενεδάκια, ταβέρνες και ζαχαραπλαστεία, όλα ιδανικά για καφέ ή ουζομεζέδες.
Αν πιστεύετε ότι η μαναβική δεν έχει σχέση με τα καΐκια τότε σας περιμένει μια μεγάλη έκπληξη.
Φτάνοντας στη μέση περίπου του δρόμου, παραδοσιακά καΐκια εμπορεύεται ….είδη μαναβικής, δημιουργώντας μοναδικό θέαμα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Αξίζει να επισκεφτείτε τη στοά που φιλοξενεί τα ψαράδικα.
Εκεί θα βρείτε ολόφρεσκα αλιεύματα που γίνονται ανάρπαστα από τους ιδιοκτήτες των μεζεδοπωλείων.
Φυσικά, επιβάλλεται μία στάση σε ένα από αυτά, καθώς αποτελεί μία μικρή τόνωση για τον περίπατο που ακολουθεί.
Στην Αίγινα κάθε σημείο μαρτυρά την ένδοξη πορεία της.
Τα πλακόστρωτα σοκάκια στην καρδιά της πόλης, αλλά και τα παλιά αρχοντικά της είναι σίγουρα η επιβεβαίωση ότι η Αίγινα είναι μια πόλη διαφορετική από τις άλλες.

Μια επίσκεψη στην Ευνάρδειο Σχολή, (στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Διονυσίου) θα σας αποκαλύψει ότι εκεί τελέστηκε η ορκωμοσία της πρώτης ελληνικής κυβέρνησης μετά την Επανάσταση του 1821.
Φυσικά μια επίσκεψη στο Καποδιστριακό Κυβερνείο, όπου στεγαζόταν το πρώτο Νομισματοκοπείο της Ελλάδας, επιβάλλεται, όπως αξίζει να δείτε τον Πύργο του Μαρκέλλου, ένα βενετσιάνικο κτίσμα που φιλοξενεί περιοδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Πίσω στο λιμάνι ξανά, τα σημάδια της ιστορίας είναι εμφανή.
Ο λόγος για το μοναδικό σωζόμενο κομμάτι από το ναό του Απόλλωνα, η “Κολόνα”, είναι από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε.
Μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο, κάποτε βρισκόταν ο “Κρυπτός Λιμένας” το παλιό πολεμικό λιμάνι.

Στη θέση του υπάρχει ένα μικρό καρνάγιο επιδιόρθωσης κατεστραμμένων καΐκιών δίνονται χρώμα στη σκαριά και τη ζωή μας
Road