Το Ποσείδι στη Χαλκιδική είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που αγκαλιάζει το ακρωτήρι του Ποσειδιού.

thelohalkidiki.com

Εκεί κατά την αρχαιότητα, υπήρχε αρχαίος οικισμός. Έχουν πιστοποιηθεί ευρήματα της αρχαίας Μένδης που αναφέρεται απο τον Θουκιδίδη ως μια αποικία της Ερέτριας κατά τον 8ο αιώνα π.Χ. Στην περιοχή υπάρχει επίσης μνημείο και ναός του Ποσειδώνα το οποίο ανασκάφηκε κατά την περίοδο 1990 – 1994.

grekomania.com

Ακριβώς μετά τη χερσόνησο της Σάνη, με θέα τον Θερμαϊκό και μόλις 4,5 ναυτικά μίλια από το Πήλιο, εκτείνεται η αμμώδης χερσόνησος του Ποσειδιού.

Είναι μια γλώσσα ξηράς, που τον χειμώνα καλύπτεται από τα ταραγμένα νερά του Θερμαϊκού και χάνεται στα κύματα, ενώ το καλοκαίρι που γαληνεύουν και αποσύρονται τα νερά, ξεπροβάλλει μια ξανθιά χερσόνησος

grekomania.com

Το μήκος της είναι 10χλμ και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, ξεπροβάλει το καλοκαίρι. Πάντα με διαφορετικό σχήμα!

Άλλοτε ευθεία λόγχη, άλλοτε δρεπανοειδής και άλλοτε σιγμοειδής.

poseidivillas.gr

Δεξιά και αριστερά της αναδεικνύονται δύο μαγευτικές παραλίες, με λευκή άμμο και τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά.

booking.com

Εδώ όταν φυσάει ο γαρμπής ταράζεται η μία παραλία και ηρεμεί η άλλη

invista.gr

Το πλάτος της χερσονήσου είναι από 1 χλμ έως 50 μέτρα και δίνει την ευκαιρία στον κολυμβητή να μετακινείται με τον αέρα, σαν αποδημητικό πουλί από τη μία παραλία στην άλλη.

kassandra-halkidiki.gr

Τα καιρικά παιχνίδια στο Ποσείδι είναι εξαιρετικά. Κάθε απόγευμα τραβιούνται τα νερά μακριά και η χερσόνησος πλαταίνει και το πρωί μικρό παλιρροϊκό κύμα την βρέχει ξανά.

thelohalkidiki.com

Την ημέρα χαίρεσαι την κρυστάλλινη θάλασσα και τα παιχνίδια του ήλιου στην λευκή άμμο και το απόγευμα ζει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, από τα ωραιότερα στην Ελλάδα, με τον ήλιο να χάνεται πίσω από τον Όλυμπο και την θάλασσα να βάφεται στα χρώματα του ουρανού.

greekguide.com

Πάρτε μια μικρή γεύση της περιοχής μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

Πληροφορίες: poseidivillas.gr

Πηγή : koyzoylo.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours