Η Ελλάδα κρύβει πολλές ομορφιές άλλες πιο γνωστές και άλλες όχι, άλλες μεγαλύτερες και άλλες πιο λιλιπούτειες. Κάποιες από αυτές έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως για παράδειγμα ένας πεζόδρομος που έχει ξεχωρίσει και έχει αναφερθεί ως ένας από τους ομορφότερους πεζόδρομους σε όλο τον κόσμο. Και η αλήθεια είναι ότι κοιτώντας ακόμη και μόνο φωτογραφίες, θα αντιληφθείς για τι ομορφιά μιλάμε. Εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής που όμοιό του δεν έχεις αντικρίσει. Χρώματα και αρχιτεκτονική που σε εντυπωσιάζουν και σε κάνουν να ταξιδεύεις έστω και νοητά. Όλα αυτά σε ένα ελληνικό χωριό που πρέπει να μπει στη λίστα σου με όσα θες να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία. Ο Μόλυβος είναι το κάτι άλλο!

Μόλυβος: Το ελληνικό χωριό που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου

Το ελληνικό χωριό που έχει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κόσμου είναι, λοιπόν, ο Μόλυβος στο Λέσβο. Πρόκειται για ένα χωριό φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο με ένα ξεχωριστό κάστρο με δαιδαλώδη καλντερίμια ολάνθιστα λουλουδιά και δεκάδες κρήνες. Η θέα από το χωριό προς το πέλαγος κόβει την ανάσα! Και φυσικά ο πεζόδρομος στο Μόλυβο είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Κυρίως την άνοιξη που η γλυσίνα (μικρασιάτικη ονομασία του φυτού Γλυσίνα, που σημαίνει τσαμπί σταφυλιού) ανθίζει και δημιουργεί πάνω από το καλντερίμι μια ολάνθιστη σκεπή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θεωρείται ότι είναι το ωραιότερο χωριό της Λέσβου και δεν διαθέτει λίγες όμορφες γωνιές! Περπατώντας στα σοκάκια του θα δεις μια θαυμάσια αρχιτεκτονική με κεραμοσκεπές και λουλούδια στις αυλές. Βγαλμένο σαν από πίνακα ζωγραφικής.

Το περίφημο Κάστρο Μήθυμνας

Ένα από τα επίσης εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει ο Μόλυβος, εκτός από τον φημισμένο πεζόδρομο, είναι το Κάστρο του που ονομάζεται Κάστρο Μήθυμνας. Είναι το δεύτερο σε μέγεθος κάστρο της Λέσβουκαι αποτελεί σε μεγάλο μέρος του έργο των Γενοβέζων ηγεμόνων. Διαθέτει πολλές σύγχρονες επισκευές που δύσκολα διακρίνονται, πλέον, καθώς έχουν γίνει με τα ίδια υλικά. Στο λόφο του σημερινού κάστρου, πριν από πολλά χρόνια μπορείς να φανταστείς ότι βρισκόταν η ακρόπολη της αρχαίας πόλης τουλάχιστον από τον 5ο αι. π.Χ. της οποίας έχουν εντοπιστεί υπολείμματα κάτω από δύο πύργους.

Το σίγουρο είναι ότι η βόλτα στο Μόλυβο θα σε μαγέψει και θα καταλάβεις γιατί έχει ξεχωρίσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει μια αύρα και έναν αέρα που προκαλεί μοναδικά συναισθήματα. Ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι που όλα μοσχοβολούν.

πηγή:exploringgreece.tv

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours