Αυτές οι 5 ελληνικές παραλίες είναι στη λίστα με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη

Oι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Guardian ψήφισαν 5 ελληνικές παραλίες και τις συμπεριέλαβαν στη λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

Συνήθως μια παραλία τόσο καλή καταστρέφεται από την ανάπτυξη. Ευτυχώς η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής και η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει πολύ να είναι η ίδια που ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου. Αυτή είναι πραγματικά ένα από αυτά «τα τέλεια ημισέλινα της λευκής άμμου». Εκτός από το υπέροχο κολύμπι στο διαφυλαγμένο νερό, υπάρχει μια σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία και πολυάριθμα πουλιά στη λίμνη, ανάμεσα τους και φλαμίνγκο.

Καλαδί, Κύθηρα

Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί (εσωτερική πτήση ή ταξίδι με πλοίο). Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν έχει την κατάβαση ενός γκρεμού 30 μέτρων, αν και υπάρχουν πολλά σκαλοπάτια. Η ανταμοιβή είναι τρεις τέλειοι όρμοι με βότσαλα χωρίς πλήθη ακόμη και τον Αύγουστο και ανέπαφες ταβέρνες και καντίνες.

Παλαιοχώρι, Μήλος

Οι θεαματικοί λόφοι που σχηματίζουν ένα σκηνικό σε αυτή την παραλία ποικίλλουν σε απόχρωση από λευκό έως κίτρινο και ένα φλογερό κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους που μπορεί να χαλάσουν πολλές παραλίες σε αυτή την περιοχή. Υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά και μια παραλία αρκετά μεγάλη για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

Super Paradise, Μύκονος

Οι άνθρωποι πάνε στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στη διασκέδαση και είναι πραγματικά ζοφερά αλλά όχι η παραλία Super Paradise στη νότια ακτή. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός την κάνουν το καλύτερο μέρος του νησιού! Τα διάσημα κλαμπ του, που φιλοξενούν ολονύχτια πάρτι, προσελκύουν τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Μπάλος, Κρήτη

Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο (υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, έχει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά. Για να φτάσεις εκεί απαιτείται οδήγηση 12 χλμ. σε χωματόδρομο και 1 χλμ. πεζοπορίας, αλλά σε ανταμείβει περισσότερο από την προσπάθεια σου.

Πηγή:infowoman.gr

About Post Author

More From Author

+ There are no comments

Add yours