Άνδρος: Αφιέρωμα στο νησί των νερών και των περιπατητών από το Lonely Planet

Εκτενές αφιέρωμα στην Άνδρο έκανε πρόσφατα το Lonely Planet της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντάς την ως τον κορυφαίο ελληνικό προορισμό πεζοπορίας

Εκτενές αφιέρωμα στην Άνδρο έκανε πρόσφατα το Lonely Planet της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντάς την ως τον κορυφαίο ελληνικό προορισμό πεζοπορίας. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η Άνδρος αποτελεί μια όμορφη εξαίρεση των Κυκλάδων μέσα από τη ναυτική ιστορία της και την ασυνήθιστα πράσινη φύση που συνδυάζεται με ποτάμια και ζωντανές πηγές. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Υδρούσα, δηλαδή “υδάτινη”.

Για αιώνες οι κάτοικοι του νησιού ήταν αυτάρκεις, καλλιεργώντας πεζούλες για την παραγωγή λαχανικών, ελαιολάδου, οίνου και βοτάνων. Η Άνδρος έχει πολλά να προσφέρει, μια ορεινή ενδοχώρα που διασχίζεται από καταπράσινες κοιλάδες και περιτριγυρίζεται από καταγάλανα νερά, μια κομψή πρωτεύουσα με νεοκλασικά παλάτια, γραφικά χωριουδάκια, αλλά και πολλές ιστορικές τοποθεσίες όπως αρχαία ελληνικά μνημεία, ενετικά σημεία ενδιαφέροντος του 13ου αιώνα και παλιούς νερόμυλους».

Εστιάζοντας στην πεζοπορία ως την καλύτερη εμπειρία γνωριμίας με τον μαγευτικό προορισμό των Κυκλάδων, το καθιερωμένο ταξιδιωτικό μέσο αποκαλεί «ναυαρχίδα» το Andros Routes ως ένα έργο εθελοντών, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών μήκους δεκάδων χιλιομέτρων, αξιοποιώντας εντυπωσιακά φυσικά τεραίν, δευτερεύοντες δρόμους χωριών και πλακόστρωτα μονοπάτια.

«Η Άνδρος είναι ένας προορισμός που σε “ταξιδεύει” σε έναν επίγειο παράδεισο μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και διαθέτει τη δίκη της “οπτική” για διακοπές στις Κυκλάδες χωρίς μαζικότητα. Εξαιρετικές υπηρεσίες σε λογικές τιμές, υπέροχες παραλίες και αστείρευτο εύρος επιλογών για δραστηριότητες, χαλάρωση και διασκέδαση κάνουν την Άνδρο να ξεχωρίζει μέσα στο φετινό, ιδιαίτερο καλοκαίρι», επισημαίνει ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

About Post Author