«Joker»: Ρεκόρ για το υψηλότερο άνοιγμα στην ιστορία του Οκτωβρίου

Εκτιμάται πως σημείωσε εισπράξεις ύψους 234 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία «Joker», με τον Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν αφορμή για τεράστιες ουρές στους κινηματογράφους το Σαββατοκύριακο και μόλις έκανε το πρώτο της ρεκόρ, παρά το γεγονός πως η απεικόνιση της βίας στα πλάνα της είναι για πολλούς αμφιλεγόμενη.

Η ταινία της Warner Bros έφερε περίπου 93,5 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό το ποσό κάνει το «Joker» τον κάτοχο του ρεκόρ για το υψηλότερο άνοιγμα στην ιστορία του Οκτωβρίου. Η ταινία «διέλυσε» το ρεκόρ της ταινίας «Venom» της Sony Pictures, η οποία έφθασε τα 80 εκατ. δολάρια τον περασμένο Οκτώβριο.

Το φιλμ εκτιμάται πως σημείωσε εισπράξεις ύψους 234 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Η προβολή του «Joker» στην Ελλάδα ήταν, επίσης, η αιτία που το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρχαν τόσο μεγάλες ουρές στις αίθουσες, με τα εισιτήρια να είναι περιορισμένα για όσους δεν το είχαν εξασφαλίσει εγκαίρως.

Εξετάζοντας τον μύθο του «Joker» από ένα αμιγώς κοινωνικό πρίσμα, η νέα δημιουργία του Τοντ Φίλιπς προσφέρει ένα τρυφερό αλλά και τρομακτικό πορτρέτο, οδηγώντας τον Χοακίν Φίνιξ απευθείας στα Όσκαρ. Στην υπόθεση της ταινίας -η οποία απέσπασε Χρυσό Λέοντα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας- ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα, συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Το ανεξέλεγκτο γέλιο του, που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση, τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας. Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Ο Φίνιξ δήλωσε στην εκπομπή «Popcorn with Peter Travers»: «Ξέρεις, στο ξεκίνημα δε θα σκεφτόμουν ποτέ τον ρόλο ως αυτόν των ονείρων μου. Τώρα όμως το σκέφτομαι συνέχεια. Μίλησα με τον Τοντ σχετικά με το τι άλλο μπορούμε να κάνουμε μαζί , πρώτα γενικά και μετά συγκεκριμένα για τον Τζόκερ, καθώς κάτι τέτοιο μου φαίνεται ενδιαφέρον. Οπότε μάλλον έγινε ο ρόλος των ονείρων μου. Και δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω πριν αρχίσω να το κάνω. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία για πολλές ταινίες. Αλλά αν θέλουμε εγώ και ο Τοντ μπορούμε να γυρίσουμε κι άλλη, σωστά; Επειδή οι πιθανότητες για την κατεύθυνση του χαρακτήρα μου φαίνονται αυτή τη στιγμή ατέλειωτες.»

Οι τελευταίες φράσεις του Φίνιξ προέκυψαν από ερώτηση για αν θέλει να μπει ουσιαστικά σε ένα franchise, θυμίζοντας πως είχε απορρίψει το ρόλο του «Doctor Strange» γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ότι δεν ήθελε δηλαδή να υπογράψει συμφωνία για πολλές ταινίες. Ο Φίνιξ πάντως είναι ξεκάθαρος πως δεν υπάρχει αντίστοιχη συμφωνία (ως τώρα τουλάχιστον) και μιλά για δική του θέληση. Αν μείνει σταθερός σε αυτή την άποψη, το σίκουελ θα είναι απίθανο να μη συμβεί.

Πηγή:fortunegreece.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours