Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/9

Κλιντ Ίστγουντ, Ότο Ρεχάγκελ, γαλλικές κωμωδίες, θηλυκοί επαγγελματίες δολοφόνοι και μαθήματα περσικών έρχονται για να «μας φτιάξουν τη μέρα».

Cry Macho

Ένα μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Νας του οποίου η κινηματογραφική διασκευή σχεδιάζεται από το… 1975 έφτασε τελικά στα χέρια του Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος εμπιστεύτηκε τη σεναριακή διασκευή του στο συνεργάτη του Νικ Σενκ («Gran Torino», «Το Βαποράκι»). Ο ίδιος ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μάικ Μάιλο, ενός πρώην σταρ του ροντέο και νυν ξεπεσμένου εκτροφέα αλόγων, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει από το Μεξικό πίσω στις ΗΠΑ το μικρό γιο του πρώην αφεντικού του. Αναγκασμένοι να κινηθούν διαμέσου των παραδρόμων του Τέξας, οι αταίριαστοι συνοδοιπόροι θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη, μοναδική σχέση, η οποία θα δώσει στον κυνικό Μάιλο την ευκαιρία να επαναξιολογήσει τις αξίες του.

Βασιλιάς Οtto

Έχουν περάσει 17 χρόνια από τον εθνικό ποδοσφαιρικό άθλο της Πορτογαλίας και η ιστορία του απόλυτου αουτσάιντερ που νικά όλα τα φαβορί συγκινεί ακόμα. Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς βάζει μπροστά στην κάμερά του τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ποδοσφαιρική ιστορία κι ο μεθοδικός, ψυχρός Γερμανός διηγείται με χιούμορ και εξομολογητική διάθεση όλη την πορεία προς την κατάκτηση του Euro. Τη γλαφυρή αφήγησή του συνοδεύουν ποδοσφαιρικά στιγμιότυπα, οι αντιδράσεις των ΜΜΕ και η άποψη του βοηθού του Γιάννη Τοπαλίδη, του τότε προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και ποδοσφαιριστών της ελληνικής dream team.

 

Εκρηκτικό Κοκτέιλ

Τι συμβαίνει όταν το #MeToo συναντά τον «John Wick»; Ο Ισραηλινός Ναβότ Παπουσάντο («Στο Στόμα των Λύκων») απαντά με μια περιπέτεια καταιγιστικής βίας και παρωδιακού μαύρου χιούμορ στην οποία δυο γενιές πληρωμένων δολοφόνων θηλυκού γένους αναλαμβάνουν να σώσουν ένα οχτάχρονο κορίτσι από μια σειρά αδίστακτους μαφιόζους. Οι Κάρεν Γκίλαν και Λένα Χέντι παίρνουν τ’ όπλο τους, ενώ οι Μισέλ Γιέο, Κάρλα Γκουτζίνο και Άντζελα Μπάσετ έρχονται προς βοήθειά τους.

Ένας Θρίαμβος

To 1985 ο Σουηδός σκηνοθέτης Γιαν Γιένσον ανέβασε μαζί με τους κρατούμενους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Κούμλα το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ. Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης οι κρατούμενοι απέδρασαν, ένα γεγονός που ενθουσίασε τον ίδιο τον νομπελίστα συγγραφέα, αλλά και τον Γάλλο σκηνοθέτη Εμανουέλ Κουρκόλ. Ο τελευταίος εμπνεύστηκε από το γεγονός και ανέθεσε στον κωμικό σταρ Καντ Μεράντ («Τα Παιδιά της Χορωδίας», «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι») το ρόλο του Ετιέν, ενός άνεργου ηθοποιού που δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», σε μια κωμωδία που κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και αποτέλεσε επίσημη επιλογή στο πρόγραμμα του φεστιβάλ Κανών 2020.

Αντίο, Ηλίθιοι

Η μεγάλη νικήτρια των φετινών βραβείων Σεζάρ, με έξι από 12 υποψηφιότητες, είναι μια ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων, αλλά και μια πικρή, κατάμαυρη σάτιρα της γαλλικής πραγματικότητας. Σε σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ («Ραντεβού Εκεί Ψηλά»), με πρωταγωνίστρια την Βιρζινί Εφιρά, στο ρόλο μιας ταλαιπωρημένης κομμώτριας που επιστρατεύει κάθε θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο για να βρει το χαμένο της παιδί, και γενναίες δόσεις σουρεαλιστικού χιούμορ που θυμίζει… Μόντι Πάιθονς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ο Τέρι Γκίλιαμ κάνει ένα σύντομο πέρασμα στην ταινία, η οποία είναι αφιερωμένη στον Τέρι Τζόουνς, με τον οποίο ο Ντιποντέλ είχε συνεργαστεί επανειλημμένα.

Μαθήματα Περσικών

Η τελευταία ταινία του Βαντίμ Πέρελμαν («Σπίτι Από Άμμο και Ομίχλη») αφηγείται μια συναρπαστική, πέρα για πέρα αληθινή ιστορία επιβίωσης: στην υπό γερμανική κατοχή Γαλλία του 1942 ο Ζιλ (Ναουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ) συλλαμβάνεται μαζί με άλλους Εβραίους και οδηγείται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση όταν ορκίζεται στους φύλακες ότι δεν είναι Εβραίος, αλλά Πέρσης. Έτσι, όμως, αναλαμβάνει μία αποστολή που μπορεί να του χαρίσει χρόνο ή να τον στείλει κατευθείαν στον τάφο: να διδάξει Φαρσί στον διοικητή του στρατοπέδου (Λαρς Έιντινγκερ), ο οποίος ονειρεύεται να ανοίξει ένα εστιατόριο στο Ιράν όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Πηγή:athinorama.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours