Η ταινία «Cry Macho» είναι η τελευταία του Κλιντ Ίστγουντ. Του Κλιντ Ίστγουν, που έσβησε 91 κεράκια στις 31 Μαΐου και βαδίζει, με βήμα κουρασμένο, αλλά ορθό, κοιτάζοντας μπροστά κι όχι τον ουρανό. Τη χρονιά που γεννήθηκε ο Clinton Eastwood Jr, όπως είναι το πλήρες όνομα του Κλιντ Ίστγουντ, ο Μαχάτμα Γκάντι έδινε τη μάχη του για την ανεξαρτησία των Ινδιών, ενώ στην Ουρουγουάη άρχιζε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Χέρμπερτ Χούβερ… Πόσο πίσω!

Από τότε μέχρι σήμερα ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε ο «καλός» Μπλόντι πλάι σε ένα «κακό» κι έναν «άσχημο», έγινε ο Dirty Harry με το Μάγκνουμ 44, το ‘σκασε από το Αλκατράζ ως Φρανκ Μόρις, για να μας συστηθεί και ως σκηνοθέτης με ένα Million Dollar Baby αριστούργημα και να νιώσουμε «Ασυγχώρητοι», όσοι τον θεωρούσαν ηθοποιό από το κάτω ράφι.

Και πάτησε πια τέταρτα «ήντα» και αποδείχνει ότι ακόμα νιώθει ο άντρας των 40 χρονών, όπως τότε που κυνηγούσε τον Λι Βαν Κλιφ – τον εδώ και 32 χρόνια στα αστέρια τ’ ουρανού – στο νεκροταφείο του Θλιμμένου Λόφου. Και αυτό είναι: Ένας ώριμος άντρας ετών 91, που νιώθει παιδί που ακόμα παίζει με τις κινηματογραφικές μηχανές, που κάνει τον σκληρό, παρ’ όλο που τρέμουν τα χέρια του κι αν και με θαμπό το βλέμμα του, κοιτάζει τον Χάρο και εκείνος πισωπατεί!

Η τελευταία ταινία του Κλιντ Ιστγουντ

Η καινούργια του ταινία, «Cry Macho», που βγήκε στις αίθουσες την περασμένη Πέμπτη, δεν είναι από τις καλές του, για την ακρίβεια είναι από εκείνες που φεύγεις πριν από το μισάωρο, όμως είναι μια ταινία – καλπασμός για «άλογα», που γέρασαν και νιώθουν ακόμα πουλάρια.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours