Σεμινάριο Μουσικής Κινηματογράφου από τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο

Η Μουσική στον Κινηματογράφο: Η Αόρατη Πρωταγωνίστρια με τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο

Πόσο αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της μουσικής για την ολοκλήρωση μιας σκηνής;

Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της μουσικης για τη συνολική εμπειρία που βιώνουμε βλέποντας μια ταινία;

Ο σκοπός του σεμιναρίου, το μοναδικό στο είδος του πανελλαδικά, είναι να αποκαλύψει τα μυστικά της πρωτότυπης μουσικής του κινηματογράφου (original score) και να αποκωδικοποιήσει το ρόλο της, μέσα από μουσικά παραδείγματα και τα αντίστοιχα κινηματογραφικά τους αποσπάσματα. Διατρέχοντας την ιστορία της έβδομης τέχνης, θα εστιάσουμε στην εξέλιξη της μουσικής και τις τάσεις της, από τη γέννησή της μέχρι τη σημερινή εποχή.

Η φιλοσοφία των μαθημάτων βασίζεται στην ακρόαση μουσικής χωρίς να είναι γνωστό από ποια ταινία προέρχεται, και στη συνέχεια στην παρακολούθηση του σχετικού αποσπάσματος της ταινίας, όπου θα προσδιορίζεται ο ρόλος της μουσικής αυτής στην πράξη.

Καλεσμένος στο σεμινάριο θα είναι ο σκηνοθέτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ. Μια από τις εμπορικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, η ταινία του “El Greco” (2007) θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου θα σχολιαστεί διεξοδικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκκολαπτόμενους ή επαγγελματίες δημιουργούς που σχετίζονται με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά και τον οποιονδήποτε λάτρη του κινηματογράφου ή της μουσικής γενικότερα. Τα μαθήματα θα είναι απολύτως κατανοητά σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν τεχνικές γνώσεις μουσικής, αφού η φιλοσοφία του σεμιναρίου είναι καθαρά θεωρητική.

Οι συναντήσεις θα γίνονται δια ζώσης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε συστήνεται η έγκαιρη εξασφάλιση της συμμετοχής σας.

Διάρκεια: 12 μαθήματα, δίωρης διάρκειας.

Έναρξη: Παρασκευή 29 Οκτώβρίου, 19:00 – 21:00.

Τα επόμενα μαθήματα διαμορφώνονται ως εξής:
Νοέμβριος: 5, 12, 19, 26.
Δεκέμβριος: 3, 10, 17.
Ιανουάριος: 14, 21, 28.
Φεβρουάριος: 4.

Κόστος: 240 ευρώ (με την εγγραφή έως 22 Οκτωβρίου, δίνετε 190 ευρώ. Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου καταβάλετε 60 ευρώ κι εξόφληση στο πρώτο μάθημα για να ισχύσει η έκπτωση).

Οργάνωση Σεμιναρίου:
Νότιος: Χώρος Τέχνης & Δράσης. Καλλιπόλεως 42, Ελληνικό (100 μέτρα από το μετρό). Τηλ: 2130251001.

http://www.notios.gr/seminario_kinimatografos_mousiki.html

http://www.notios.gr/konstantinos_sotiropoulos.html

About Post Author

+ There are no comments

Add yours