Τον μήνα αυτό, το TV5MONDE γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης και αποτίνει φόρο τιμής στον σπουδαίο σύγχρονο σκηνοθέτη του Νέου Κύματος Μισέλ Ντεβίλ, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον προηγούμενο Φεβρουάριο, προβάλλοντας την ταινία του Το λυσσασμένο πρόβατο.

Μία καυστική και άτακτη ιστορία με την Ρόμι Σνάιντερ, για να την (ξανα)ανακαλύψετε στο κανάλι του TV5MONDE Europe. Επίσης, δείτε την αυστριακή ηθοποιό στην ταινία Η κλέφτρα του Ζαν Σαπό, ένα ιδιαίτερο δράμα βυθισμένο στην καρδιά ενός βιομηχανικού Βερολίνου.

Έγκλημα, πάθος, προδοσία και συνωμοσία θα βρίσκονται στο ραντεβού των νέων περιπετειών, τόσο ανατρεπτικών όσο και απρόβλεπτων, των διάσημων αστυνομικών και ερευνητών Αλέξ Ουγκό και Καπιτέν Μαρλό.

Η Διεθνής Ημέρα της Μητέρας Γης, στις 22 Απριλίου, στοχεύει κάθε χρόνο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών του κόσμου ως προς τις οικολογικές προκλήσεις και στην συμβολή κατ’αυτό τον τρόπο στην δημοκρατικοποίηση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Στο TV5MONDEplus, παρακολουθήστε προγράμματα που περιγράφουν την τωρινή κατάσταση και εξερευνούν λύσεις για το αύριο.

Διαχρονικός κλασικός κινηματογράφος
Η κλέφτρα  Με υπότιτλους 
Πέμπτη 20 Απριλίου στις 22:00*

Η Ζουλιά αποκαλύπτει στον άνδρα της Βερνέρ ότι είχε κάνει ένα παιδί έξι χρόνια νωρίτερα και ότι το εγκατέλειψε. Δεν έχει πλέον παρά μία μόνο εμμονή : να πάρει πίσω τον γιο της. Αντιμέτωπη με την άρνηση των θετών γονέων, καταλήγει να απαγάγει τον μικρό Κάρλος.

Του Ζαν Σαπό με την Ρόμι Σνάιντερ.
Το λυσσασμένο πρόβατο  Με υπότιτλους 
Πέμπτη 27 Απριλίου στις 22:00*

Ο Νικολά Μαλέ, ένας ντροπαλός εσωστρεφής, γοητεύει προς μεγάλη του έκπληξη μία όμορφη γυναίκα που συναντάει τυχαία. Αποκτώντας εμπιστοσύνη και με την βοήθεια του φίλου του Κλοντ Φαμπρ, μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε έναν έμπειρο αποπλανητή και χαίρει μίας ακμάζουσας κοινωνικής ζωής.

Του Mισέλ Ντεβίλ με την Ρόμι Σνάιντερ.
Γαλλικές αστυνομικές σειρές
Τα αγαπημένα σας ραντεβού για όλο τον μήνα.
 ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 

Αλέξ Ουγκό  Με υπότιτλους 
Κάθε Τρίτη στις 22:00*

Όντας μεγάλο στέλεχος της αστυνομίας της Μασσαλίας, ο Αλέξ Ουγκό μετατίθεται στην αγροφυλακή για να ξεφύγει από την αναταραχή της παλιάς του ζωής. ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 

Καπιτέν Μαρλό  Με υπότιτλους 
Κάθε Τρίτη στις 22:00* (από τις 25 Απριλίου)

Ξεχωριστό στοιχείο της εθνικής χωροφυλακής, η αστυνόμος Μαρλό εκπλήσσει με την ευθύτητα, το θράσος και την προφορά της. Σαρκαστική και ανήσυχη, περιφέρει την αδύνατη σιλουέτα και το ταλέντο της στον τόπο του εγκλήματος.

On demand στην εφαρμογή και στην ιστοσελίδα TV5MONDEplus
Ο πλανήτης έναντι του επείγοντος
Οικολόγοι αγωνιστές, επιστήμονες, υπεύθυνοι από ΜΚΟ κτλ… Όλοι εκτιμούν ότι η κρίση του Covid-19 μας έδειξε κάτι σημαντικό για τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνιών μας και για τη σχέση μας με τα μεγάλα περιβαλλοντικά ερωτήματα.
 
> Δείτε το ντοκιμαντέρ Απαραίτητη για την επιβίωση επί της Γης, η ατμόσφαιρα είναι ένα κοινό αγαθό της ανθρωπότητας. Οι επιστήμονες την διερευνούν καθημερινά από ένα παρατηρητήριο μοναδικό στον κόσμο.


> Δείτε το ντοκιμαντέρ 
Προς έναν πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής
Ελάτε να γνωρίσετε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι αντλούν την επιβίωσή τους από τους καρπούς της γης και την κτηνοτροφία, στο Κεμπέκ.


> Δείτε τη σειρά ντοκιμαντέρ Η Μέγκαν, η Καρολίνα και ο Μπενζαμέν αναλαμβάνουν μία διπλή πρόκληση : να γυρίσουν ένα βίντεο στην Ευρώπη για ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό έργο και να ταξιδέψουν με τον όσο πιο υπεύθυνο τρόπο γίνεται.

> Δείτε το ντοκιμαντέρ 
Χλωρίδα και πανίδα : οι φύλακες της φύσης
Ρακούν, σκίουροι, μαρμότες… κατοικούν περιέργως στις καναδικές πόλεις. Ο ειδικός της πανίδας Λουί Λαρόζ έρχεται να βοηθήσει αυτά τα πλάσματα που δεν έχουν καμία θέση μέσα σε αυλές και κήπους.

> Δείτε τη σειρά ντοκιμαντέρ Ταξίδι στην καθημερινότητα μίας ομάδας φυτευτών δέντρων. Μία ανθρώπινη περιπέτεια γεμάτη ανατροπές στην καρδιά μίας άγριας, εύθραυστης και μεγαλειώδους φύσης.


> Δείτε τη σειρά ντοκιμαντέρ 
Αποκλειστικά στην εφαρμογή και στο tv5mondeplus.com
Ακόμα περισσότερα θεματικά προγράμματα, κατά παραγγελία και 100% δωρεάν.
Ψηφιακές πηγές
Η γαλλική γλώσσα με ένα κλικ στο TV5MONDE !

Η δωρεάν και διαδραστική πλατφόρμα πολυμέσων για να μάθετε ή/και να διδάξετε τα γαλλικά μέσω περιεχομένων σε βίντεο.
Μυθιστορήματα, νουβέλες, παραμύθια, ποίηση, θέατρο… 500 έργα γαλλόφωνης λογοτεχνίας, διαθέσιμα δωρεάν.
Ανακαλύψτε τα