Πέντε από τις καλύτερες, αλλά όχι και τόσο γνωστές σειρές του Netflix.

της Κατερίνα Καλογήρου

Είμαστε έτοιμοι; Τα καλύτερα έρχονται στη tv και σας περιμένουν.

5. Altered carbon.

Αν σου αρέσει η φαντασία, εδώ είμαστε. Η σειρά βασίζεται στα βιβλία του Richard Morgan, με τον ελληνικό τίτλο «Θνητοί Θεοί», όπου η τεχνολογία έχει επιτρέπει να μεταφέρονται οι συνειδήσεις σε διαφορετικά σώματα. Χάλασε το παλιό, διότι γέρασες/έπεσες από τον 5ο/αρρώστησες/σε κυνηγάει η αστυνομία και λοιπά; Κανένα πρόβλημα. Παίρνεις τον σκληρό σου δίσκο, πηγαίνεις σε ειδικό μέρος που πουλάνε κορμιά και όχι απλώς καρδιές, και γίνεσαι καινούργιος. Έτσι και ο πρωταγωνιστής μας, ο οποίος επιστρέφει από την τιμωτική λήθη για να διαλευκάνει ένα έγκλημα. Λοιπόν, η σειρά σταμάτησε στον 2ο κύκλο (18 επεισόδια σύνολο), αλλά σου υπόσχομαι είναι πολύ καλή, και το πολύ πολύ μετά να ψάξεις να βρεις τα βιβλία.

4.Halston.

Η ιστορία του διάσημου Αμερικανού σχεδιαστή, ο οποίος ενσαρκώνεται από τον καταπληκτικό Ewan McGregor. Ένας άνθρωπος που έφτιαξε τα πάντα από το τίποτα, και δεν σας λέω αν τα κράτησε, να δείτε τη σειρά. Μία σεζόν, πέντε επεισόδια. Τέλειο! Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο Simply Halston του Steve Gaines.

3. The white Queen.

Πάμε στην Αγγλία του 1460κάτι, όπου τα πάντα είναι ελαφρώς μπάχαλο από εσωτερικές διαταραχές, και στον θρόνο ανεβαίνει ο νέος, ωραίος, πράσινα μάτια, Εδουάρδος ο 4ος, ο οποίος παντρεύεται την γυναίκα που θέλησε, κόντρα σε κάθε πολιτική, οικονομική και λοιπή σκοπιμότητα. Θα γίνει πανικός στη σειρά, η οποία βασίζεται στα μυθιστορήματα της Philippa Gregory. Μάλιστα, το Netflix έχει πάρει και τις δύο επόμενες σειρές, το The white Princess που είναι η συνέχεια, και το The Spanish Princess που συνεχίζει στην επόμενη δυναστεία.

2. The Bodyguard.

Να και ένα πολιτικό θρίλερ. Είμαστε στη Βρετανία, και ένας βετεράνος του στρατού αναλαμβάνει να εκτελέσει χρέη σωματοφύλακα σε μία πολιτικό. Φαίνεται πως κάποιος διαρρέει πληροφορίες, κάποιος άλλος θέλει να τη σκοτώσει, αυτή έχει την δική της πολιτική ατζέντα, και αυτός τρέχει και δεν φτάνει. Μέσα σε έξι επεισόδια γίνεται ψιλοπανικούλης, και όσο οι συντελεστές της σειράς μαζεύονται για να φτιάξουν τον δεύτερο κύκλο, εσύ μένεις άφωνος και χαζεύεις την οθόνη, διερωτώμενος αν αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή μόνο στα έργα!

1. The empress.

Πάμε λίγο κατά την Αυστρία μεριά, να γνωρίσουμε τη Σίσσυ. Ξέρεις, το κοριτσόπουλο που ήρθε από τη Βαυαρία και παντρεύτηκε τον Αυστριακό αυτοκράτορα. Η σειρά είναι γερμανικής παραγωγής, και έχει τρομερή ευαισθησία. Επίσης, πρέπει να διοργάνωσαν καλλιστεία αντί για κάστινγκ, έλα όμως που όλοι παίζουν καταπληκτικά. Η Σίσσυ λοιπόν, είναι ένα φρέσκο κορίτσι που έρχεται από ένα αρχοντικό μεν, αλλά ελεύθερο σπίτι, και μπαίνει σε έναν νέο κόσμο ο οποίος απαιτεί ακόμα και να αναπνέει με συγκεκριμένο τρόπο. Πλέον είναι αυτοκράτειρα και πρέπει να προβάλλει ένα συγκεκριμένο προφίλ. Θα το κάνει άραγε; Μέχρι στιγμής έχει βγει μία σεζόν, και περιμένουμε εναγωνίως τη δεύτερη κάποια στιγμή στο 2023.

About Post Author