Άλλαξε η σειρά Agatha της Marvel και θα αργήσει να βγει

σειρά Wandavision, για την οποία σας αναφέραμε τις εντυπώσεις μας, έχει το πρώτο της spinoff που άλλαξε τίτλο και από Agatha: Coven of Chaos έγινε Agatha: Darkhold Diaries, με επίκεντρο τον χαρακτήρα της Agatha (που υποδυεται η Kathryn Hahn). Σεναριογράφος θα είναι ο Jac Schaeffer, όπως και στο Wandavision και θα είναι προβληθεί ξανά από το Disney+, την Άνοιξη του 2024, αντί για τον φετινό Φθινόπωρο που ήταν προγραμματισμένη.

Σύμφωνα με τα κόμικ αλλά και στοιχεία από την σειρά, η Agatha Harkness ζει εκατοντάδες χρόνια, χρησιμοποιώντας τη μαγεία της για να παρατείνει τη ζωή της. Έχει ζήσει στο Salem και στη συνέχεια στο νέο Salem που ήταν μία κοινότητα μάγων και μαγισσών, που είχαν πάρει όρκο να μην έχουν ξανά επαφές με κοινούς θνητούς ξανά. Η Agatha ήταν η αρχηγός τους, μέχρι που αποφάσισε να φύγει για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί.

Η πρώτη της εμφάνιση στα κόμικ γίνεται στο τεύχος 94 των Fantastic Four το 1970. Όταν γεννήθηκε ο Franklin Richards, οι γονείς του, Reed και Sue ( οι Mr. Fantastic και Invisible Woman των Fantastic Four), θέλησαν να τον κρατήσουν ασφαλή και μακριά από τους εχθρούς τους, έτσι πήγαν με το μωρό στην απομονωμένη πόλη Whisper Hill, τον τόπο κατοικίας της νέας τους γκουβερνάντας. Η οποία ήταν φυσικά η Agatha Harkness. Αν και δεν ήξεραν ότι η Agatha έχει δυνάμεις, αυτή κρατούσε το μωρό ασφαλές χρησιμοποιώντας τη μαγεία της. Τελικά αποκάλυψε το μυστικό της, όταν έσωσε τον Reed Raichards την εποχή που παγιδεύτηκε στην αρνητική ζώνη. Οι Fantastic Four τη θεωρούσαν σύμμαχο και φίλη και όταν αυτή κινδύνευε έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

Όταν η Wanda και ο Vision απέκτησαν δίδυμα, η Agatha εμφανίστηκε ξαφνικά στην πόρτα τους. Ήθελε να τους μιλήσει για τα παιδιά. Στην ιστορία, τα δίδυμα εξαφανίζονταν όταν η Wanda δεν τα σκεφτόταν, αλλά η μητέρα τους δεν ήθελε να ακούσει την αλήθεια. Ότι τα παιδιά δεν ήταν αληθινά δηλαδή. Όταν ο δαίμονας Mephisto αποκάλυψε ότι τα δίδυμα ήταν κομμάτια της ψυχής του και τα απορρόφησε ξανά, η Agatha τα έσβησε από τη μνήμη της Wanda. Με το πέρασμα του καιρού όμως η Wanda θυμήθηκε τα παιδιά της και η Agatha πλήρωσε το τίμημα για την εμπλοκή της. Όλο αυτό οδήγησε στο περίφημο storyline, House of M.

Πηγή:cineramen.gr

About Post Author