Πρώτη σε εισπράξεις όλων των εποχών η Barbie, ξεπέρασε το 1,34 δις παγκοσμίως!

Την «είδαν άπαντες», κορυφαία ταινία της Warner Bros στην ιστορία, δεύτερος πλέον ο Χάρι Πότερ 2

Το απίστευτο «ρεύμα» ανταπόκρισης του κοινού φάνηκε από την πρώτη μέρα, αλλά ο απολογισμός είναι κυριολεκτικά ιστορικό επίτευγμα.

Η ατέλειωτα ροζ ταινία «Barbie»  έφτασε τα 1,342 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, οπότε ανακηρύχθηκε η πιο κερδοφόρα κινηματογραφική κυκλοφορία της Warner Bros. όλων των εποχών!

Συγκεκριμένα, άφησε πίσω το φιλμ φαντασίας «Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2», το οποίο μέχρι πρότινος κατείχε τον τίτλο της πιο κερδοφόρας κυκλοφορίας του στούντιο μετά την πρεμιέρα του 2011, συγκεντρώνοντας συνολικά 1,341 δισεκατομμύρια δολάρια στις διεθνείς σκοτεινές αίθουσες. Επιπλέον ξεπέρασε και την παιδική ταινία «The Super Mario Bros» που ήταν η κορυφαία εισπρακτικά στην Ελλάδα μέσα στο 2023.  

Θυμίζουμε επίσης πως με την καλλονή πρωταγωνίστρια Μάργκο Ρόμπι, η Barbie ήταν πρώτη στο εγχώριο box office σε κάθε ένα από τα τέσσερα πρώτα Σαββατοκύριακα προβολής μετά την πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου.

Μάλιστα, η Ρόμπι που είναι και παραγωγός με την εταιρεία της LuckyChap Entertainment, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Collider, πριν από την απεργία των ηθοποιών, ότι μάντεψε ότι η ταινία θα έβγαζε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οσα υποστήριξε για να πιέσει την παραγωγή ενδεχομένως τότε να ακούγονταν άτοπα.

«Νομίζω ότι το μήνυμά μου στη συνάντηση για το πράσινο φως ήταν ότι τα στούντιο έχουν ευημερήσει πολύ όταν είναι αρκετά γενναία για να συνδυάσουν μια μεγάλη ιδέα με έναν οραματιστή σκηνοθέτη. Και εγώ τους έλεγα: Και τώρα έχετε την Barbie και την Greta Gerwig. Και νομίζω ότι τους είπα ότι θα έβγαζε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που ίσως το παράκανα, αλλά έπρεπε να κάνουμε μια ταινία, εντάξει;» διηγήθηκε. Και βγήκε αληθινή.

Πηγή:thebest.gr

About Post Author