Οι 10 καλύτερες ταινίες για να δεις όταν έχεις hangover

Το 2021 είναι και επίσημα εδώ και οι πανηγυρισμοί για το τέλος του 2020 δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ο εορτασμός συνήθως συνοδεύεται από αλκοόλ και το πολύ αλκοόλ οδηγεί σε hangover. Τι συμβαίνει, όμως, όταν είμαστε hangover; Ένας απλός τρόπος να το αντιμετωπίσουμε το hangover είναι να χαλαρώσουμε βλέποντας ταινίες.

Το hangover είναι ύπουλο, καθώς έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ενώ χαλαρώνεις πίνοντας ένα ποτό, ξαφνικά σε πιάνει ζαλάδα και ό,τι άλλο συνεπάγεται στο hangover, μιας και σε κάθε άνθρωπο έρχεται διαφορετικά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε μία ανάλαφρη ταινία μέχρι να αισθανθούμε ανάλαφροι και παραγωγικοί.

Οι κατάλληλες ταινίες για ένα hangover είναι οι κωμωδίες, οι ρομαντικές κομεντί, αλλά και οι δραματικές ταινίες. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι μετά από ένα hangover είμαστε στην πιο ευάλωτη εκδοχή του εαυτού μας. Εμείς επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες ταινίες που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε λίγο πιο εύκολα το hangover σας.

1. 21 Jump Street

Τι καλύτερο από το να δεις μία ανάλαφρη κωμωδία όταν έχεις hangover; Το 21 Jump Street είναι από τις ιδανικότερες ταινίες για να σε κάνουν να ξεχάσεις τις ενοχλήσεις που σου έχει προκαλέσει το hangover. Αμερικάνικης παραγωγής του 2012 σε σκηνοθεσία Phil Lord και Christopher Miller και σενάριο Jonah Hill and Michael Bacall. Μία ξεκαρδιστική κωμωδία, όπου δύο – όχι και τόσο ταλαντούχοι – αστυνομικοί επιστρέφουν πάλι στο λυκείο ως μυστικοί πράκτορες στον ρόλο των μαθητών προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση ενός νέου ναρκωτικού. Οι ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες και οι γκάφες τους θα απογειώσουν τη διάθεσή σας και δε θα σταματήσετε να γελάτε.

Στιγμιότυπο από το 21 Jump Street, μία από τις πιο απολαυστικές ταινίες για hangover

2. Τα Κακά Κορίτσια

Τα Κακά Κορίτσια είναι μία από τις πιο iconic εφηβικές κωμικές ταινίες του 2000 που επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος. Όταν έχεις hangover, προτιμότερο είναι να παρακολουθήσεις μία ταινία που ήδη έχεις δει, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε πάρει ο ύπνος. Τα Κακά Κορίτσια είναι από εκείνες τις ταινίες που βλέπουμε ξανά και ξανά, γιατί είναι τόσο ανάλαφρη και χαλαρωτικη που μας κάνει να μη σκεφτόμαστε ιδιαίτερα. Αμερικάνικης παραγωγής του 2004 σε σκηνοθεσία Mark Waters και σενάριο Tina Fey με ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει τις Lindsay Lohan, Rachel McAdams,  Ana Gasteyer, Amy Poehler και Amanda Seyfried. Κακά κορίτσια, εφηβικοί έρωτες και το αξέχαστο styling του 2000.

Πλάνο από το mean girls

3. Κάτι πιο ποπ

Το Κάτι πιο ποπ ή αλλιώς το αείμνηστο Pitch Perfect μας μεταφέρει στα φοιτητικά χρόνια και τις κόντρες ανάμεσα στις ομάδες του πανεπιστημίου. Ένα από τα καλύτερα σύγχρονα μιούζικαλ με εξαιρετικές διασκευές τραγουδιών που θα σε ξεκουράσουν και θα σε ξεσηκώσουν. Αμερικάνικης παραγωγής του 2012 σε σκηνοθεσία Jason Moore και σενάριο Kay Cannon. Διαθέτει ένα εμβληματικό καστ που περιλαμβάνει τους Anna Kendrick, Skylar Astin, Rebel Wilson και Adam DeVine. Τα τραγούδια του Pitch Perfect και οι Α καπέλα χορωδίες είναι αυτός ο συνδυασμός που θα απαλύνουν τον πονοκέφαλο του hangover, ενώ οι κωμικοτραγικές καταστάσεις θα σε κάνουν να ξεχάσεις την “κατάστασή” σου.

σκηνή από το pitch perfect

4. Sex and The City

Δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε γιατί το Sex and The City βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Πάρτι, Νέα Υόρκη και single γυναίκες. Μία διαχρονική ταινία που δε θα χάσει ποτέ την αξία της. Το Sex and the City αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην σύγχρονη pop κουλτούρα και το επίπεδο χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς που προσφέρει είναι ιδανικό για τις δύσκολες ώρες μετά από ένα ξενύχτι. Είναι επίσης η κατάλληλη ταινία να δεις μετά από hangover με τον/την συγκάτοικό σου και να σατηρίσετε τις περιπέτειες των τεσσάρων ηρωίδων.

Σκηνή από το Sex and the city

5. Οδηγός Αισιοδοξίας

Ο Οδηγός Αισιδοξίας ή αλλιώς το γνωστό Silver Linings Playbook είναι δραματική ρομαντική κωμωδία του 2012 σε σενάριο και σκηνοθεσία David O. Russell. Πρωταγωνιστούν οι μοναδικοί αστέρες του Χόλιγουντ Bradley Cooper, Jennifer Lawrence και Robert De Niro. Ένα εμβληματικό καστ σε μία καλογραμμένη ταινία που έχει αποσπάσει άριστες κριτικές. Είναι ευρέως γνωστό ότι μετά από ένα hangover η διάθεση δεν είναι και στα καλύτερά της, οπότε αυτός ο Οδηγός Αισιοδοξίας θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος σε αυτή την περίπτωση.

πλάνο από το οδηγός αισιοδοξίας

6. Ο Διάβολος φοράει Prada

Οι δύο σπουδαίες χολιγουντιανές προσωπικότητες, Meryl Streep και Anne Hathaway, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσφέρουν μία από τις πιο θρυλικές ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο είδος της δραματικής κωμωδίας. Οι στυλιστικές επιλογές των πρωταγωνιστριών είναι τόσο απολαυστικές που περισσότερο το μυαλό θα εστιάσει στις μάρκες και τα ρούχα παρά στις ζαλάδες και τους πονοκεφάλους. Η ταινία διαθέτει μερικές από τις πιο επικές ατάκες που έχουν ακουστεί στον κινηματογράφο και σίγουρα – μιας και hangover – θα τις απολαύσετε λίγο παραπάνω!

Σκηνή από το ο διάβολος φοράει πράντα

7. Hangover

Εννοείται πως το Hangover βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα για ευνόητους λόγους. Απολαυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία που θα σας ταξιδέψει στο Las Vegas και θα σας αποδείξει ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα hangover από το δικό σας. Οι βασιλιάδες, λοιπόν, του hangover, Bradley Cooper, Ed Helms και Zach Galifianakis, έρχονται για να σας πάρουν μαζί τους στο πιο αστείο και κάφρικο ταξίδι με τις τραγελαδικές και σουρεαλιστικές περιπέτειές τους. Η πιο κατάλληλη και on point ταινία για το hangover.

8. Indiana Jones

Indiana Jones και hangover σίγουρα δεν είναι κάτι που πάνε μαζί. Ωστόσο, ο θρυλικός ήρωας μπορεί να σώσει οποιαδήποτε κατάσταση. Οι μοναδικές περιπέτειές του και ο σπουδαίος Harrison Ford έρχονται να μας ταξιδέψουν σε εντυπωσιακά μέρη και να απολαύσουμε εκπληκτικές στιγμές δράσης. Ο Indiana Jones, σε σκηνοθεσία Steven Spielberg και με δημιουργό τον George Lucas, είναι μία σειρά διαχρονικών ταινιών που είναι κατάλληλες για όλες τις περιστάσεις.

Στιγμιότυπο από το Indiana Jones, μία από τις πιο απολαυστικές ταινίες για hangover

9. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

Ναι καλά διαβάσατε. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών. Πολλοί θα αναρωτηθούν, τι δουλειά έχει το γνωστό Lion King στη λίστα με ταινίες για hangover. Η απάντηση βρίσκεται στο ότι όταν είμαστε hangover είμαστε λίγο πιο ευάλωτοι, λίγο πιο νωχελικοί, θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάτι στο οποίο δε θα ξοδέψουμε πολλή φαιά ουσία. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια, θα σας γεμίσει νοσταλγία και όμορφα συναισθήματα. Τα κινούμενα σχέδια πάντα είναι η εύκολη λύση για να δούμε κάτι και να μας ανέβει η διάθεση.

Στιγμιότυπο από το Lion King, μία από τις πιο απολαυστικές ταινίες για hangover

10. Μαρία Αντουανέτα

Η εμβληματική ταινία του 2006 αμερικάνικης παραγωγής σε σκηνοθεσία Sofia Coppola και πρωταγωνίστρια την Kirsten Dunst είναι μία εξίσου πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση που είστε hangover. Τα πανέμορφα κοστούμια θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και η υπέροχη σκηνοθεσία θα σας μεταφέρει στην τότε εποχή. Αυτομάτως το hangover αποτελεί μία μικρή ενόχληση που δε φαντάζει τίποτα μπροστά στα αριστοκρατικά σκηνικά και την εκπληκτική ερμηνεία της Dunst. Η Μαρία Αντουανέτα, προσφάτως διαθέσιμη και στην πλατφόρμα του Netflix, αποτελεί μία από τις πιο κομψές επιλογές για ταινίες που μπορείς να δεις αν έχει hangover!

Στιγμιότυπο από το Μαρία αντουανέτα, μία από τις πιο απολαυστικές ταινίες για hangover

Καλή διασκέδαση!

Πηγή:youfly.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours