Καλά τα νέα για την ταινία Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese

Μερικές συνεργασίες σε ταινίες έχουν αφήσει εποχή και σίγουρα μια από αυτές είναι των Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese, πόσο μάλλον όταν στην νέα τους ταινία Killers of the Flower Moon είναι ο Robert De Niro και όχι μόνο.

Μια νέα αληθινή ιστορία θα απασχολήσει σκηνοθέτη και ηθοποιούς, καθότι θα μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη το βιβλίο του David Grann “Killers of the Flower Moon: The Osage Murders And The Birth Of The FBI”.

Παίζουν οι Jesse Plemons (στον ρόλο του πρωταγωνιστή που θα είχε ο Leonardo DiCaprio), Lily Gladstone (First Cow), William Belleau, Louis Cancelmi, Jason Isbell, Sturgill Simpson, Tatanka Means (I Know This Much is True), Michael Abbott Jr (The Death of Dick Long), Pat Healy (Bad Education), Scott Shepherd (Bridge of Spies), Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, John Lithgow.

Eνώ είχε κυκλοφορήσει πως ήταν σχεδόν σίγουρη η προβολή για το 2023, αναφέρεται πλέον πως το Killers of the Flower Moon ενδέχεται να προλάβει την φετινή χρονιά και να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο, κάτι που σίγουρα θα την βάλει και στην Οσκαρική κούρσα. Μένει να επισημοποιηθεί και είναι μια ευχάριστη είδηση μετά τις αναβολές των Poor Things και ενδεχομένως του Disappointment Blvd για την επόμενη χρονιά.

Η Paramount είναι στην παραγωγή και η Apple στην διανομή με τον Leonardo DiCaprio να είναι ο “κακός”, ενώ αρχικά θα υποδυόταν τον πράκτορα, ωστόσο τώρα όπως αναφέρεται θα έχει τον ρόλο του ανιψιού του De Niro, που έχει πολλά μυστικά.

O σεναριογράφος Eric Roth έχει αναφέρει πως ο Scorsese θα κάνει ίσως το τελευταίο western (όχι μόνο δικό του, αλλά και γενικότερα σαν είδος) με την συγκεκριμένη μορφή και φυσικά θα υπάρξει μια κοινωνική κριτική αλλά και βίαιο κλίμα. Όπως δήλωσε στο σύνολο της η ταινία θα προσφέρει στους θεατές κάτι καινοτόμο και μπορεί να θεωρηθεί κλασική μετά από μερικά χρόνια.

Η υπόθεση έχει να κάνει την πραγματική ιστορία του θανάτου μελών της ινδιάνικης φυλής Osage στην Οκλαχόμα που πραγματοποιήθηκε όταν βρέθηκε πετρέλαιο στη γη τους. Η ιστορία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την απληστία της συνωμοσία και του κατατρεγμού της ινδιάνικης φυλής που έφτασε σε σημείο αναγκαίο για την κυβέρνηση να παρέμβει. Εξιστορεί επίσης την άνοδο του J. Edgar Hoover που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας και έγινε γνωστός από αυτήν την υπόθεση.

Πηγή:cineramen.gr