Grand Prix Αυστρίας Grid… μπάχαλο!

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού δημοσιοποίησε το grid του Grand Prix Αυστρίας, όπου 18 οδηγοί αλλάζουν θέση σε σχέση με τη εκείνη που κατέλαβαν στις κατατακτήριες δοκιμές!

Μάλιστα, η σειρά είναι λίγο διαφορετική της αναμενόμενης κι αυτό διότι μπορεί οι ποινές να ισχύουν από τη στιγμή που έχουν επιβληθεί, ωστόσο οι θέσεις που μένουν κενές στο grid, συμπληρώνονται μόνο όταν ολοκληρωθεί το ποινολόγιο!

Έτσι, με δεδομένη την ποινή πέντε θέσεων στον πέμπτο των κατατακτήριων Kevin Magnussen για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων στη Haas, στη θέση του δεν προβιβάζεται ο Lando Norris που ήταν ακριβώς πίσω του στη μάχη της pole. Η θέση μένη κενή και έτσι ο Lewis Hamilton που τιμωρήθηκε με 3 θέσεις στο grid γιατί έκλεισε τον Kimi Raikkonen στο Q1, από δεύτερος δεν πέφτει πέμπτος αλλά τέταρτος!

Στην pole θυμίζουμε πως για δεύτερη φορά φέτος βρίσκεται η Ferrari του Charles Leclerc, με τον Max Verstappen, νικητή πέρυσι στο Σπίλμπεργκ, να εκκινεί δίπλα του. Οι Mercedes θα βρίσκονται αμφότερες στη δεύτερη σειρά του grid και από εκεί καλούνται να φτάσουν στην νίκη και να φτάσουν το εντυπωσιακό σερί της McLaren από το 1988 που είχε 11 συνεχόμενες επιτυχίες!

Όσο για τις υπόλοιπες ποινές, έχουν ως εξής. Ο Nico Hulkenberg έβαλε νέο V6 κινητήρα στη Renault του, ενώ ποινές για αλλαγές μονάδας ισχύος πήραν ακόμα ο Alex Albon της Toro Rosso και ο Carlos Sainz της McLaren. Τέλος, ο George Russell πήρε ποινή 3 θέσεων γιατί έκλεισε στο Q1 του Daniil Kvyat.

Πρέπει να σημειωθεί πως υπήρχε σύγχυση σχετικά και με τη σειρά των Albon-Sainz που άλλαξαν θέση σε σχέση με προηγούμενο έγγραφο. Κι αυτό διότι η σειρά που έχουν στο grid όσοι παίρνουν ποινή για χρήση επιπλέον του ορίου μονάδας ισχύος, δεν καθορίζεται πια από τη χρονική στιγμή που βγαίνουν στην πίστα με αυτή αλλά με το χρόνο τους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Περιέργως λοιπόν, μόνο ο pole man Leclerc και ο ενδέκατος Romain Grosjean, θα εκκινήσουν τον αγώνα από τη θέση που πήραν στις κατατακτήριες!

Έτσι λοιπόν, το grid του Grand Prix Αυστρίας, έχει ως εξής:

Grand Prix Αυστρίας Grid… μπάχαλο, - Φωτογραφία 2

About Post Author

+ There are no comments

Add yours