Η διοργανώτρια Αρχή του γερμανικού πρωταθλήματος επεξεργάζεται μαζί με τις ομάδες πλάνα για την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες των γηπέδων από τη νέα σεζόν.
Η φετινή σεζόν της Bundesliga ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες προετοιμάζονται για τη νέα χρονιά, της οποίας η σέντρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Το γερμανικό πρωτάθλημα ήταν το πρώτο που ξεκίνησε μετά την καραντίνα του κορονοϊού, χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες.
Ωστόσο, η διοργανώτρια Αρχή (DFL) επεξεργάζεται σχέδια προκειμένου αυτό να αλλάξει από την επόμενη χρονιά. Έτσι, οι ομάδες της Bundesliga καταθέτουν υγειονομικά κόνσεπτ, ώστε να δώσουν τις ιδέες τους για το πώς μπορεί να φιλοξενηθούν φίλαθλοι στα γήπεδα.
Από τις πρώτες, σύμφωνα με την Deutsche Welle, που κατέθεσαν τις σκέψεις τους είναι η Λειψία, η οποία προτείνει να μπουν στην Red Bull Arena 20.000 φίλαθλοι της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόταση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. “Στα σχέδια μας σκεφτόμαστε για ένα μέγεθος 20.000 θεατών (51.500 η χωρητικότητα του σταδίου), το οποίο μπορεί να μεταβάλλεται σε 15.000 με 24.000 ανάλογα τις απαιτήσεις” δήλωσε στο Kicker μέλος του διοικητικού συμβουλίου των αετών, Άξελ Χέλμαν.
Στην γενική συνέλευση των 36 ομάδων της Bundesliga και Bundesliga 2 θα συζητηθούν σενάρια ποσόστωσης εισιτηρίων, ώστε να αποφευχθούν ουρές στα εκδοτήρια, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και μία πιθανή απαγόρευση του αλκοόλ.
Όπως αναφέρει, όμως, η Deutsche Welle δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα το γήπεδο της Ουνιόν Βερολίνου διαθέτει χωρητικότητα 22.000 θεατών από τις οποίες οι 18.000 θέσεις είναι ορθίων. Επομένως, αν δεν αλλάξει κάτι στην διαμόρφωση του γηπέδου, μέτρα απόστασης δεν μπορούν να εξασφαλιστούν.
Εμπόδιο μπορούν να αποτελέσουν και οι οπαδοί οι οποίοι δεν είναι υπέρ προσωποποιημένων εισιτηρίων, σε περίπτωση μισο-γεμάτων γηπέδων. Αρκετές ομάδες πάντως, όπως η Σάλκε, δεν επιθυμούν επιστροφή φιλάθλων με κάθε κόστος, αλλά μόνο αν εγγυηθεί η υγεία και η ασφάλεια των θεατών.
Πηγή: sport24.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours