Μπράβο στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο θέμα του μεγάλου Έλληνα αθλητή της άρσης βαρών Θόδωρου Ιακωβίδη. 

Οι δηλώσεις που έκανε από το Τόκιο ο Έλληνας αθλητής, ότι σταματάει την άρση βαρών μετά από 19 χρόνια, γιατί δεν αντέχει άλλο να βρίσκεται σε ένδεια και να δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του, λόγω της εγκατάλειψης του αθλήματος από την πολιτεία, ήταν γροθιά στο στομάχι για κάθε Έλληνα και για κάθε Ελληνίδα, που σέβονται στο ελάχιστο τον εαυτό τους και την πατρίδα.

Για πολλούς ήταν μια ακόμη γκρίνια που τους δημιούργησε πρόβλημα στην εικόνα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να λανσάρουν, μιας κυβέρνησης που τα κάνει όλα τέλεια.

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη πολιτικοί παλιάς κοπής και παίρνουν άμεσα αποφάσεις κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και δεν είναι μόνο λόγια και υποσχέσεις.

Αμέσως ο Περιφερειάρχης Αττικής πήρε θέση και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον Ιακωβίδη:

“Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναλαμβάνω πρωτοβουλία προκειμένου ο Θοδωρής Ιακωβίδης, να μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάδειξη του Ελληνικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας θα είναι τόσο η ιατροφαρμακευτική κάλυψη του αθλητή, όσο και η κάλυψη όποιων άλλων πιθανών αναγκών υπάρχουν.

Οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι για να πάμε μπροστά χρειάζεται να στηρίζουμε τους νέους μας και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτό το τόπο.

Giorgos Patoulis

Αν υπήρχε μια στάλα πολιτικής ευθιξίας και Ελληνικού φιλότιμου, θα έπρεπε χωρίς δεύτερη κουβέντα, να δηλώσει την παραίτησή του ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Αλλά που τέτοια πράγματα στην πολιτική σκηνή του σήμερα. Αυτές ήταν πολιτικές πράξεις μιας άλλης εποχής.

Όμως για να αποδίδουμε τα ίσα σε όλους τους υπεύθυνους γι’ αυτό το χάλι του Ελληνικού αθλητισμού, θα έπρεπε να βρουν λαγούμι να κρυφτούν και οι προηγούμενοι διατελέσαντες υφυπουργοί αθλητισμού, που έλαμψαν δια της απραξίας τους, όπως ο Γιώργος Βασιλειάδης επί ΣΥΡΙΖΑ και ο πολύς Γιάννης Ιωαννίδης επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Κι οι δυό τους δεν είναι άμοιροι ευθυνών που παρέδωσαν ένα μίζερο και εγκαταλελειμμένο αθλητισμό, που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Σωματεία και Ομοσπονδίες βουτηγμένα στη διαφθορά και αθλητές αφημένοι στο έλεος της τύχης τους και μόνο. Γι’ αυτό και είδαμε αυτή την μίζερη εικόνα των περίπου 80 αθλητών μας να απαρτίζουν τη φετινή Ολυμπιακή ομάδα, ενώ το 2004 έφταναν τους 400.

Η Ολυμπιακή ομάδα δεν είναι μόνο οι πολυδιαφημισμένοι Τσιτσιπάς και Σάκαρη, αλλά όλα εκείνα τα παιδιά, που χωρίς γκρίνια, χωρίς καμώματα κακομαθημένου νεόπλουτου γόνου, δίνουν τη δική τους μάχη, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, απλήρωτοι, χωρίς τα στοιχειώδη σε προπονητικά κέντρα και γυμναστές και θριαμβεύουν, άλλοι στο στίβο των αγώνων και άλλοι στο στίβο της ζωής, σηκώνοντας ψηλά τα εθνικά μας σύμβολα και όχι των χορηγών και των πολυεθνικών που τους σπονσοράρουν.

Αυτοί είναι οι Ολυμπιονίκες της καρδιάς μας και όχι εκείνοι που βγήκαν και είπαν μέσω των προπονητών τους πως ήταν χάλια τα κρεβάτια του Ολυμπιακού χωριού γιατί δεν τους παρείχαν την πολυτέλεια πεντάστερου ξενοδοχείου.

Τέτοιοι αθλητές δεν εκπροσωπούν κανένα μας. Εκτός από το στενό οικογενειακό και πολιτικό περιβάλλον που τους πλαισιώνει.

Η πρωτοβουλία Πατούλη και ο χρόνος αντίδρασής του, πρέπει να βρουν άμεσα μιμητές, γιατί αν συνεχίσουμε όπως πορευόμαστε, οδεύουμε ολοταχώς προς την απόλυτη καταστροφή.

https://youtu.be/5ew9YAxxGxQ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours