«Χρυσή» η Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 60,73 μ.

Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στις γυναίκες Κ23 με βολή στα 60,73 χαρίζοντας στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελίνα Τζένγκο πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της μια ακόμη σπουδαία διάκριση. Η αθλήτρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό στις γυναίκες Κ23 με βολή στα 60,73 χαρίζοντας στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στην 14η στάση στην ιστορία του θεσμού.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ένα χρόνο από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών και δύο από το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20 και το χάλκινο στο στο Παγκόσμιο Κ20 πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη σημαντική διάκριση.

Η ταλαντούχα αθλήτρια έκανε αγώνα…υπομονής αφού φάνηκε πως δεν της αρκούσε μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά και μια επίδοση πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η αθλήτρια ξεκίνησε με 56,45 μ. συνέχισε με άκυρο πέτυχε 59,24 μ. στην τρίτη προσπάθεια, βολή που της έδινε έτσι κι αλλιώς το χρυσό μετάλλιο. Η Τζένγκο έβγαλε άκυρες τις δύο προσπάθειες που ακολούθησαν αφού δεν ήταν στα μέτρα που ήθελε και πανηγύρισε την έκτη που ήταν και η μεγαλύτερη.

Την ίδια ώρα σύσσωμη η ελληνική ομάδα βρισκόταν πίσω από το χώρο διεξαγωγής του ακοντισμού και πανηγύριζαν την μεγάλη επιτυχία της συναθλήτριας τους.

Η Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο στο σύνολο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στον ακοντισμό των γυναικών, αφού μέχρι σήμερα είχαμε δύο μετάλλια στους Άνδρες.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εσθονή Τούγκι με 57,62 μ. και το χάλκινο η Άνι Άλανεν (Φινλανδία) με 56,67 μέτρα. Η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, όσα κατέκτησε και η αποστολή που μετείχε πριν δύο χρόνια στους αγώνες του Ταλίν.

tanea.gr

About Post Author

More From Author