Τραγωδία στον ποδηλατικό γύρο της Πολωνίας: Σε κώμα ο Ολλανδός αθλητής Fabio Jakobsen – Η τρομακτική σύγκρουση με άλλο ποδηλάτη (βίντεο)

Ένα συγκλονιστικό ατύχημα συνέβη χθες κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Πολωνίας. 

Ο 23χρονος Ολλανδός πρωταθλητής Fabio Jakobsen προσέκρουσε στα προστατευτικά, λίγο πριν τον τερματισμό, αφού ο συμπατριώτης του Dylan Groenewegen τον είχε πλησιάσει υπερβολικά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από τον πρώτο γύρο του Tour της Πολωνίας, μετά την πτώση του Jakobsen πάνω στα κιγκλιδώματα, εκείνα εκτοξεύονται πάνω και στους υπόλοιπους ποδηλάτες, πολλοί από τους οποίους χάνουν την ισορροπία τους.

Ο Groenewegen αποκλείστηκε από τον αγώνα και η νίκη δόθηκε στον Jakobsen. Οι ενέργειές του έχουν καταδικαστεί από τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει «Η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) καταδικάζει έντονα την επικίνδυνη συμπεριφορά του αναβάτη Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), ο οποίος έστειλε τον Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) στα εμπόδια λίγα μέτρα από τον τερματισμό, προκαλώντας συλλογική συντριβή στο τέλος του πρώτου σταδίου του Tour της Πολωνίας».

View this post on Instagram

prepare for the game ?

A post shared by Dylan Groenewegen (@dylangroenewegen) on

Η ανακοίνωση προσθέτει πως το περιστατικό θα παραπεμφθεί σε πειθαρχική επιτροπή, που θα καθορίσει εάν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.

«Η κατάσταση του Fabio Jakobsen είναι σοβαρή, αλλά προς το παρόν είναι σταθερή» δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας του Deceuninck-Quick-Step, όπως αναφέρει το CNN.

«Οι εξετάσεις που του έγιναν δεν έδειξαν εγκεφαλικό ή τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, αλλά λόγω της σοβαρότητας των πολλαπλών τραυμάτων του, εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και πρέπει να παρακολουθείται στενά τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

View this post on Instagram

??

A post shared by Dylan Groenewegen (@dylangroenewegen) on

Σε μήνυμά του στα social media o Dylan Groenewegen εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό, τονίζοντας πως «αυτό που συνέβη ήταν πάρα πολύ άσχημο» και πως «αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του Fabio», τον οποίο σκέφτεται συνέχεια.

Πηγή:eirinika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.