Στον «πάγο» βάζει η ΕΡΤ τις συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επόμενου πρωταθλήματος διαμηνύοντας στους ενδιαφερόμενους ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουλίου λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Μέχρι στιγμής «άστεγοι» τηλεοπτικά είναι τρεις ομάδες, ο ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός Βόλου ενώ «στον αέρα» είναι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Superleague 2, το νέο πρωτάθλημα που εξήγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, και τη Football League.

Την Παρασκευή εξηγήσεις για την τακτική των διαπραγματεύσεων της ΕΡΤ, στις οποίες κατά πληροφορίες είχε προταθεί ένα ποσό της τάξης των 8 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, είχε ζητήσει ο Ολυμπιακός με επιστολή του στην οποία ζητούσε να μάθει με ποια κριτήρια η ΕΡΤ διαπραγματεύεται με άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες προσφέροντας μάλιστα πολύ μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τρία χρόνια, αγνοώντας τους «ερυθρόλευκους» αν και ο Ολυμπιακός «είναι η πλέον λαοφιλής ομάδα και διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία και δυναμική στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην επιστολή προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ κάνει λόγο για «όρους αδιαφάνειας» και για «πρόκληση ζημιάς σε τμήμα της περιουσίας των Ελλήνων φορολογουμένων» ξεκαθαρίζοντας ότι «ακόμα και στην περίπτωση που εκδηλωνόταν τέτοιο ενδιαφέρον από την ΕΡΤ θα αρνούμασταν να συνδιαλλαγούμε με όρους οι οποίοι δεν θα ήταν εκ προοιμίου γνωστοί και διαφανείς στο σύνολο των λοιπών ΠΑΕ».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος στη δική του επιστολή αναφέρει ότι «δεν έχει υποβάλει πρόταση σε κανέναν» προσθέτοντας ότι «η ΕΡΤ πράγματι συζητά, με όχι μόνον μια αλλά με περισσότερες ΠΑΕ» αν και σε άλλο σημείο της επιστολής του επισημαίνει ότι «δεν έχουμε υποβάλει καμία αντιπρόταση ούτε αποδεχθεί ή απορρίψει κάποια από τις προτάσεις που μας υποβλήθηκαν».

ol01
ol02
ol03

 

ert01
ert02
ert03

Πηγή:newsone.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours