Καλλιτεχνική κολύμβηση: «Χρυσές» οι αδελφές Αλεξανδρή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Αυστρία

Οι 25χρονες Ελληνίδες αθλήτριες πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους αφού ξεπέρασαν για περίπου 0,2 βαθμούς τις -επίσης δίδυμες- Κινέζες Λιουγί και Κιανγί Γουάνγκ (255.4583 έναντι 255.2480), «αποκαθηλώνοντάς» τες από την κορυφή, την οποία είχαν κατακτήσει πέρυσι.

Το χάλκινο μετάλλιο με 249.5167 βαθμούς πήραν οι Γιαπωνέζες Μόε Χίγκα και Μασίρο Γιασουνάγκα, που ήταν οι νικήτριες στο τεχνικό πρόγραμμα.

Οι Ελληνίδες, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου δεν κατάφεραν να βγάλουν σωστά όλες τις ασκήσεις και περιορίστηκαν στην 10η θέση με 189.4291 βαθμούς, αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση με την έκτη θέση που είχαν πάρει πέρυσι στη Βουδαπέστη στο ίδιο αγώνισμα, αλλά και την έκτη θέση του τεχνικού προγράμματος στη Φουκουόκα.

Άννα-Μαρία: «Αυτός ήταν ο λόγος που φύγαμε ξεκάθαρα και μόνο».

Ειρήνη: «Υπήρχαν θέματα αξιοκρατίας. Ήμαστε τρία χρόνια στην Εθνική Ελλάδας. Ηλικιακά ήμασταν και στις Κορασίδες και στις Νεάνιδες και στο Πανευρωπαϊκό με την ομάδα των Γυναικών. Ήταν ξεκάθαρα θέμα αξιοκρατίας, αντιμετώπισης, ούσες και πέντε συνεχόμενα χρόνια «χρυσές» στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Πρώτα με τον ΟΥΚ Βόλου, στο Γυμνάσιο με την Αργυρούπολη και στα 15 μας με τον Νηρέα Χαλανδρίου».

https://youtu.be/26W7g0R9P-I

About Post Author