Ελλάδα – Ουγγαρία 13-8: Με θρίαμβο στον παγκόσμιο τελικό η Ελλάδα! (vid)

Η Ελλάδα επικράτησε με13-8 της Ουγγαρίας και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών της Νετάνια. Αντίπαλος της στον τελικό του Σαββάτου η νικήτρια του αγώνα της Ισπανίας με την Ιταλία.

Με φανταστική εμφάνιση η εθνική ομάδα Νέων Γυναικών της Ελλάδας προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενεί η Νετάνια (Ισραήλ).

Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας επικράτησε με 13-8 της Ουγγγαρίας και θα παίξει το Σάββατο (19:15) στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο με την Ισπανία ή την Ιταλία.

Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα ψηφίστηκε η Ελένη Κανετίδου.

Υπέροχο ξεκίνημα!

H Ελλάδα θα ανοίξει το σκορ με πέναλτι της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη και θα διπλασιάσει τα τέρματα της με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια από την Ευφροσύνη Κατσιμπρή.

Η Ουγγαρία θα μειώσει σε 2-1 και θα ισοφαρίσει με πέναλτι σε 2-2.

Στο 1.25′ πριν το φινάλε του 1ου οχταλέπτου η Μυριοκεφαλιτάκη με γκολ από τα 2 μέτρα δίνει προβάδισμα με 3-2 στην Ελλάδα. Στα 10” πριν το φινάλε η Ειρήνη Νίνου βρίσκει δίχτυα για το 4-2!

Μονόλογος της Ελλάδας

Μειώνει σε 4-3 η Ουγγαρία όμως η Ελένη Κανετίδου “απαντά” για το 5-3 στο 5.42′ του 2ου. Η Ελλάδα παίζει φανταστική άμυνα στον λιγότερο και έχει περιορίσει την Ουγγαρία η οποία είναι άκρως επιθετική ομάδα.

Στο 3.17′ η Ιουλία Κοντονή με πέναλτι θα αυξήσει τη διαφορά στα 3 γκολ (6-3) με τις Ουγγαρέζες να μην μπορούν να “σπάσουν” την άμυνα της ομάδας της Καμμένου. Στα 18’΄πριν το ημίχρονο η Χριστίνα Σιούτη σκοράρει από τα 2 μέτρα για το 7-3!

Κράτησε τη διαφορά

Ξεκίνημα με γκολ στο 3ο για το 8-3 και η Ουγγαρία θα μειώσει σε 8-4 με την Ντομσόντι που πέτυχε το 2ο της γκολ.

“Ροκανίζει” την διαφορά για το 8-5 αλλά στο 2.17′ η Κανετίδου με πέναλτι “γράφει” το 9-5.

Στο 1.20′ η Φωτεινή Τριχά σκοράρει για το 10-5 και η Ουγγαρία “απαντά” με πέναλτι για το 10-6. Η Ουγγαρία κερδίζει δυο σερί πέναλτι (χάνει το πρώτο) αλλά ευστοχεί στο 2ο με την Ζέγκεντι (10-7).

Η Κανετίδου όμως με το 3ο της γκολ κλείνει το 3ο με την Ελλάδα να έχει προβάδισμα με 11-7.

Έδειξαν χαρακτήρα

H Πότζ μειώνει σε 11-8 με την Ελλάδα να μην μπορεί να “σπάσει” την άμυνα της Ουγγαρίας. Οι διαιτητές σφυρίζουν την μια ποινή μετά από την άλλη υπέρ της Ουγγαρίας αλλά η άμυνα μας στον λιγότερο είναι «ατσάλινη».

Με γκολ στον παραπάνω η Τριχά “κλειδώνει” τη νίκη αφού η διαφορά φτάνει στο +4 (12-8) στο 1.32′ πριν το φινάλε. Στα 8” η Σιούτη στην κόντρα “γράφει” το τελικό 13-8!

Τα οχτάλεπτα: 4-2,3-1, 4-4, 2-1.

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours