ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ 2-1: Στους ομίλους με buzzer beater και ανατροπή!

Με γκολ του Ολιβέιρα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έριξε στο καναβάτσο την Βόλφσμπουργκ και πήρε τη πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση αν και βρέθηκε να χάνει στο 45’ από το τέρμα του Μεχμέτι, ισοφάρισε με τον Σιμόες στο 64’ και στο 94’ πέτυχε την ανατροπή με τον Ολιβέιρα (2-1). Η Ένωση θα μάθει τους αντιπάλους της στην αυριανή κλήρωση της φάσης των ομίλων.

Ονειρεμένο φινάλε έκανε η ΑΕΚ απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, καθώς με τον Ολιβέιρα, βρήκε δίχτυα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή (2-1) και μη δίνοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς να αντιδράσουν.

Η ΑΕΚ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 19’ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή στη περιοχή του Κρίστισιτς από τον Σλάγκερ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε από την άσπρη βούλα αλλά ο Πέρβαν έπεσε στη γωνία του έδιωξε σε κόρνερ και η ευκαιρία χάθηκε. Στο 25’ ήταν η σειρά του Τσιντώτα να δείξει τα αντανακλαστικά του καθώς είπε «όχι» σε σουτ του Άρνολντ. Το ματς κυλούσε χωρίς φάσεις με τους Γερμανούς να πιέζουν ψηλά και την ΑΕΚ να αμύνεται σωστά αλλά να μην μπορεί να εκδηλώσει εύκολα επίθεση. Στη λήξη του πρώτου μέρους ο Ινσούα δεν μπόρεσε να απομακρύνει με το κεφάλι, η μπάλα ήρθε στο πλάι, ο Μπρέκαλε πάσαρε στη περιοχή στον αμαρκάριστο Μεχμέτι που με σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Τσιντώτα για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική ψάχνοντας την ευκαιρία για την ισοφάριση που δεν άργησε να έρθει στο 64’ με τον κεραυνό του Σιμόες έξω από τη περιοχή (1-1. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε με την Ένωση πλέον να πιέζει ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα, ενώ ανασταλτικά δεν άφηνε περιθώρια στους φιλοξενούμενους για να φτάσουν εύκολα κοντά στην εστία του Τσιντώτα όπως συνέβαινε στο πρώτο μέρος. Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στη παράταση αλλά ο Ολιβέιρα είχε άλλη γνώμη. Στο 94’ μπήκε στη περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 που έδωσε τη πρόκριση στους ομίλους του Europa League στην Ένωση.

Κίτρινες: Ινσούα, Σιμόες, Λιβάγια – Σλάγκερ, Λακρουά

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίσνκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62΄ Λιβάγια), Γκαρσία (81΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄ Ανσαριφάρντ)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Ρουσιγιόν, Πάολο Οτάβιο, Σλάγκερ (60΄ Γκέρχαρντ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79΄ Μπιάλεκ), Βέγκχορστ

Πηγή:ert.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours