Ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα» και το θέατρο στο «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες».Είναι από τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα θέμα να μιλήσουν γι΄αυτό, ακόμα και με την πιο μακάβρια εκδοχή του. Λέει ότι “εγώ έχω συμφιλιωθεί με τον θάνατο. Με αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι η ανημπόρια. Δηλαδή, αν ήταν να είμαι άρρωστος και με σωληνάκια, έχω πει στους φίλους μου και οι φίλοι μου έχουν πει σε μένα, τραβήξτε τα καλώδια. Δεν μπορώ την ανημπόρια. Ο θάνατος δεν με πειράζει, θα έρθει κάποια στιγμή”.

Νοιώθεις ότι είναι δύσκολη η κατάσταση για τον ηθοποιό σήμερα;

Πάντα ήταν δύσκολα για τον ηθοποιό,γιατί 2 φορές τον χρόνο ψάχνει για δουλειά,και έχει την αγωνία,αν θα βρεί.Σήμερα όμως και μετά την κρίση,ήταν ακόμη δυσκολότερη η κατάσταση.Τα δημοτικά περιφερειακά θέατρα,δεν κάνουν τις παραγωγές που έπαιρναν,γιατι δεν παίρνουν επιχωρηγήσεις όπως έπαιρναν,και στο ελεύθερο θέατρο είναι δύσκολο να απορροφηθούν τόσοι πολλοί ηθοποιοί.

Από την αρχή που ξεκίνησες μέχρι σήμερα τι σημαντικό έχει αλλάξει;

΄Οταν ξεκίνησα πηγαίναμε στις δραματικές σχολές γιατί θέλαμε να παίξουμε στο θέατρο κυρίως,δεδομένου ότι δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια….Το μέλημα μας ήταν να εκφραστούμε θεατρικά. Μετά που άνοιξαν τα κανάλια υπήρχαν πιο πολλές ευκαιρίες για δουλειά,και για να γίνει κάποιος γνωστός πιο εύκολα.Και αυτό μετά είχε σαν επακόλουθο από την τηλεόραση να περνούν στο θέατρο πιο εύκολα.

 

Σχετική εικόνα

Παίρνεις καλά λεφτά όταν είσαι στην tv ή στο θέατρο ;

Σαφώς και στην tv έχει καλύτερη αμοιβή από ότι στο θέατρο.Αυτό βέβαια γινόταν πριν την κρίση.Στην κρίση άλλαξαν τα δεδομένα,σταμάτησαν να γίνονται σίριαλ,και από αυτά που γίνονταν,πολλές φορές δεν πληρώθηκαν οι ηθοποιοί.Φυσικά ούτε και στο θέατρο είσαι σίγουρος ότι θα πληρωθείς.Τα συμπεράσματα,δικά σας….χαχαχαχα.

Οι ηθοποίοι είναι μερικές χιλιάδες στον χώρο αλλά μόνο 300 άτομα είναι γνωστά, οι υπόλοιποι χάνονται.Εσύ πως πιστεύεις ότι ξεχωρίζεις στους λίγους;

Ναί, είναι αλήθεια ότι είμαστε πάρα πολλοί ηθοποιοί στο χώρο και οι γνωστοί, σε εισαγωγικά ηθοποιοί, είμαστε λίγοι.Οι λόγοι που κάποιοι ξεχωρίζουν και γίνονται γνωστοί,όπως με κατατάσεις και μένα σε αυτή την κατηγορία,είναι πολλοί.Σε ότι αφορά εμένα,ξεκίνησα από το Εθνικό Θέατρο,και μου δόθηκαν οι ευκαιρίες μετά στο ελεύθερο θέατρο και κατά συνέπεια στην τηλεόραση.Φυσικά παίζει ρόλο το οποίο ταλέντο μπορώ να έχω αλλά και ο χαρακτήρας και το πάθος για την δουλειά μου.Μάλλον όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν ώστε να γίνω γνωστός και αγαπητός στο ευρύ κοινό και το ότι βρέθηκα σε δουλειές που έκαναν επιτυχία και τις είδε ο κόσμος.

Σχετική εικόνα

Ποιά έργα πιστεύεις ότι σου αξίζουν πάρα πολύ στο θέατρο ;

Απ’ ότι φαίνεται η κωμωδία μου ταιριάζει περισσότερο οι κωμικοί ρόλοι και που θέλει μαεστρία για να βγάλεις το γέλιο στον κόσμο.

Εκτός από την ηθοποία τι άλλο σου αρέσει;

Αν δεν γινόμουν ηθοποιός,τα επαγγέλματα που μου αρέσουν και που θα μπορούσα να ασχοληθώ είναι κηπουρός.Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα φυτά.Να έχω μια φάρμα να ασχολούμαι και να τα φροντίζω.Να εξιχνιαζω υποθέσεις.Κάλλιστα θα είχα θέση στην εκπομπή της Νικολούλη…χαχαχαχα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάνος Σταθακόπουλος

 

Ποιούς θα ήθελες να παίξεις μαζί τους και γιατί;

Θα ήθελα να συνεργαστώ στο θέατρο με τον Γιαννη τον Μπεζο,με τον οποίο έχω συνεργαστεί στην τηλεόραση και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις,από το κλίμα που δημιουργεί.Ο άλλος είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος,που δεν έχουμε συνεργαστεί καθόλου,αλλα που τον λατρεύω και πιστεύω ότι έχουμε χημεία.

Τι θα ετοιμάσεις για φέτος το φθινόπωρο;

Το φθινόπωρο,χειμώνα θα είμαι στο Εθνικό Θέατρο,στο ΡΕΞ,με ένα νέο έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours