Πολιτιστική οαση από τον εικαστικό θεσμό ‘’Τέχνης Φλόγα‘’ στο ξενοδοχείο KONTOKALI Bay Resort & Spa στην Κέρκυρα

του  Λεόντιου Πετμεζά 

Στους φιλόξενους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa που αποτελεί κόσμημα  για την Κέρκυρα παρουσιάζεται από 13 έως 19  Σεπτεμβρίου 2021 η νέα μεγαλειώδης  εικαστική έκθεση του γνωστού ανά το πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ.

Έργα 100 και πλέον κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών ταξίδεψαν μέσω της Εγνατίας Οδού και συγκροτούν  ένα εξαιρετικό και ανεπανάληπτο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα  με σφραγίδα δωρεάς ,για δεύτερη φορά, προσφορά στους ντόπιους αλλά και στους ξένους παραθεριστές που αγαπούν την τέχνη .                                                                           

Ανάμεσα στα εκθέματα διακρίνουμε ιδιάζουσες αποδόσεις των καταξιωμένων και βραβευμένων Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Φασιανού, Μαριλένας Φωκά, Σύνης Αναστασιάδη ,Θέμη Κελέκη, Άρη Ασσαργιωτάκη ,Κορίνας Κομπολίτη, Γιάννη Μήτρακα, Άγγελου Κουγιουμτζή, Δημήτρη Ναλμπάντη ,Νίκου Κρυωνίδη και άλλων  που οριοθετούν ένα σύμπαν λήψεων και εξηγήσεων εντεύθεν, αποκρυπτογραφημένο με περίσκεψη και διευθέτηση που συντελεί κυριαρχικά στην ανέλιξη της μέθεξης και στην προώθηση της  κορύφωσης.

Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον φιλότεχνο δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη και διευθυντή του MEDIA GROUP ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρο Δεληγιάννη πρωταγωνιστεί από τις αρχές του νέου αιώνα στην πολιτιστική σκηνή. Είναι μοναδικό όχημα, ορμητικός χείμαρρος και άρμα δημιουργίας, διπλωματίας, εκπαίδευσης, προβολής, προέκτασης και συνειδητοποίησης του κοινού.                                                           

Έχει πραγματοποιήσει σειρά από θεματικές και ελεύθερες ομαδικές εκθέσεις υψηλού επίπεδου οργάνωσης.            

                                 

Στο ενεργητικό του υπάρχουν ακόμη  τα events, τα  happenings και οι  performances  με πρωτότυπο concept και νεωτεριστικό project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες, Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς πάντα με την καθοδήγηση και τις κατευθύνσεις του αεικίνητου και ακούραστου μαικήνα και μετρ της σύγχρονης  τέχνης Σταύρου Δεληγιάννη.                                                                                                                           

Είναι ποιοτικά δραστήριος και δραστικός κοινωνικά, ιδιωτικός φορέας εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με ουσιαστική και λειτουργική δράση συγκεκριμένα σε μέρη της χώρας και  με ανταπόκριση σε επίσημες προσκλήσεις από μεγάλες πόλεις  του κόσμου. Οι επιτυχείς παραγωγές του με τις οποίες ασχολούνται συχνά τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ  έχουν επίσημα καταγραφεί στην έγκυρη και έγκριτη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια.                                                                 

Παραβρέθηκαν σε αυτές σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων, της τέχνης  και του πολιτισμού.                                 

                             

Με την ιδιότητα του  καλλιτεχνικού Διευθυντή και επί σειρά ετών συνεργάτη  του θεσμού επισήμανα για την έκθεση  στο νησί των Φαιάκων: ‘’Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοποριακή σε στήσιμο, παρουσίαση και βέβαια σε συμμετοχές έκθεση. Αναμφίβολα μόνο η ομάδα ΝΕΑΠΟΛΙΣ διοργανώνει τέτοιου κύρους πολιτιστικά γεγονότα δύο δεκαετίες τώρα .Σήμερα επεκτείνεται  με καίριο αντιστάθμισμα στην εποχή της δοκιμασίας .Εμβληματικά και επιβλητικά σε ισχύ τα παρόντα αποκτήματα της πολυάριθμης και ποιοτικά επιλεκτικής συλλογής του θεσμού που συνεχώς ανανεώνονται συγκροτούν την φετινή  παρουσία στο νησί της Κέρκυρας. Επίσης επιτεύγματα που εκτέθηκαν σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Συλλήψεις που ξεχώρισαν , βραβεύτηκαν και έλαβαν εγκωμιαστικές και επιδοκιμαστικές κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης. Καινοτόμες καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση. Παρατηρώντας τες ανακαλύπτουμε την δεξιότητα της  καλαισθησίας, την ευρηματικότητα των ευκρινών συμβολισμών και  τις καίριες απεικονίσεις της  απαράμιλλης τεχνικής που αναδεικνύουν οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και ικανοποιητικό  περιεχόμενο. Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες γραφής που τονίζουν διευρύνσεις. Μέσα από την χρωματική χάραξη , την πολυκύμαντη γραφή της σχεδίασης και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτική σύνδεση, εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων΄΄.                                                                              

Ο δημιουργός, εμπνευστής και ιδρυτής του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ο ίδιος στέκεται αρωγός τόσα χρόνια απέναντι στους δημιουργούς  και προάγει με αγάπη τα επιτεύγματα τους Σταύρος Δεληγιάννης επεσήμανε:                                                                                              ’

’Με  χαρά και  πίστη  παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα  τα πολιτιστικά γεγονότα μας  συνεχίζονται με επιτυχία .                      

Οι άνθρωποι της τέχνης είναι πάντα κοντά μας, διακτινίζονται και οι συνθέσεις  τους λειτουργούν θεραπευτικά για το κοινό και για όλους . Είμαστε εντυπωσιασμένοι  από το επίπεδο προσέγγισης  και για την άρτια διοργάνωση μας έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια ‘’.                                                                                   

Ο Σταύρος Δεληγιάννης εξέφρασε  ευχαριστίες στην οικογένεια Βούλγαρη και προσωπικά στον κύριο

Χαράλαμπο Βούλγαρη του Κontokali Bay Resort & Spa, για την ουσιαστική στήριξη του στην ευόδωση του σημαντικού πολιτιστικού εγχειρήματος της ομάδας ΝΕΑΠΟΛΙΣ. Τον συνεχάρη  για το υψηλό αίσθημα της εταιρικής ευθύνης που τον διακατέχει και για το ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό. Όπως ανέφερε στα ΜΜΕ είναι γνωστές οι περγαμηνές , η σχέση της οικογένειας με την τέχνη και το διεθνές βραβείο CASORATI που απέσπασε η αδερφή του κυρίου Βούλγαρη, Λυδία – Δάφνη Βούλγαρη, της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας για  το έργο της «Νέμεσις».                                       Ευχαρίστησε τον κεντρικό χορηγό επικοινωνίας ΤΟ ΘΕΜΑ 104.6 και τον Διευθυντή του Γιάννη Μακρυγιάννη.                                     

Ευχαρίστησε για την στήριξη, αρωγή και την υποδοχή την Περιφέρεια ,την  Δημοτική Αρχή, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και την δραστήρια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χρυσούλα Τόμπρου που θα ξεναγηθούν  στην έκθεση.                                                                                           

Η λαμπερό διαμέτρημα  του εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ στέφεται αυτές τις μέρες με δάφνες τιμής!!!!!!                                             

Η είσοδο είναι ελεύθερη και τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.