Σάλος και δημόσια κατακραυγή έχει ξεσπάσει στα social media με την ανάρτηση της Athens Voice για τον τραγικό θάνατο της μετανάστριας από την Αρμενία που εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, χωρίς όμως την απαραίτητη άδεια. Τι απαντά η ιστοσελίδα.

Το τραγικό περιστατικό εκτιλύχθηκε χθες το μεσημέρι μπροστά στα μάτια ασθενών και ιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας, όπου η άτυχη γυναίκα εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, αλλά παράνομα.

Η γυναίκα αντιλαμβανόμενη ότι δεν θα γλίτωνε τη σύλληψη αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ενέργεια που σόκαρε τους πάντες. Πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης.

Η εργαζόμενη που βρήκε τραγικό θάνατο δούλευε για μόλις 30 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Ήταν παράνομη αποκλειστική νοσοκόμα σε ασθενή. Το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών δεν λύνεται ούτε με βία και τρομοκρατία κάτι στο οποίο μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός σχετικά με τον περιορισμό αυτού του φαινομένου, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος από το νοσηλευτικό προσωπικό που δεν είναι καμία αρμοδιότητά τους και από τη φύλαξη του νοσοκομείου», ανέφερε ο ίδιος.

Το σχόλιο της Athens Voice που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Μετά το τραγικό περιστατικό η ιστοσελίδα Athens Voice ανήρτησε για το γεγονός το εξής επίμαχο σχόλιο:

«Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού». Πολλοί μιλούν για ανοιχτό ρατσισμό από Athens Voice, σε βάρος μιας εργαζόμενης μετανάστριας. Άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν ότι πρόκειται για μια απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος.

TH

Οπως ήταν φυσικό η ιστοσελίδα μέσα σε λίγα λεπτά δέχθηκε αμέτρητα σχόλια από τους χρήστες των social media, οι οποίοι καταδίκασαν το συγκεκριμένο σχόλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά.

Αντιδράσεις και στον πολιτικό χώρο με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να στρέφεται κατά της ιστοσελίδας. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει πως είχε δεχθεί πρόταση ώστε να παραχωρήσει συνέντευξη στο εν λόγω μέσο ωστόσο η στάση της απέναντι στο τραγικό περιστατικό την οδηγεί στην ακύρωσή της.

Η απάντηση της Athens Voice μετά το σάλο

Απάντηση στο σχόλιο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων έδωσε λίγες ώρες αργότερα η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:

«Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού». Πολλοί μιλούν για ανοιχτό ρατσισμό από Athens Voice, σε βάρος μιας εργαζόμενης μετανάστριας. Άλλοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν ότι πρόκειται για μια απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος.

Μετά το σάλο που ξέσπασε στα social media η ATHENS VOICE δίνει σήμερα την απάντησή της για το επίμαχο σχόλιο:

Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες Μια πρωινή ανάρτηση στα Inbox σχολιάστηκε πολύ αρνητικά στα social media. Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε εξηγήσεις.

Γιατί, όταν οι αναγνώστες μας προσβάλλονται από μία δημοσίευση, οφείλουμε να ζητάμε συγγνώμη ακόμα και αν είχαμε τις καλύτερες προθέσεις. Πριν το 2015 το μεταναστευτικό ζήτημα είχε εργαλειοποιηθεί από τις δυνάμεις του «ηθικού πλεονεκτήματος» όσο τίποτα άλλο.

Όταν έγινε το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, οι λιμενικοί βαφτίστηκαν δολοφόνοι, ο τότε υπουργός Βαρβιτσιώτης στις διαδηλώσεις και τις προκηρύξεις ονομαζόταν δολοφόνος, ακόμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης στοχοποιήθηκε γιατί στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές» συγκάλυπτε «δολοφόνους».

Η Αμυγδαλέζα είχε βαφτιστεί «σύγχρονο Νταχάου» γιατί δεν είχε κλιματισμό. Όσοι ήταν αντίθετοι με την πολιτική «no borders», ήταν απλώς ακροδεξιοί, φασίστες. Αποκορύφωμα της επικοινωνιακής καμπάνιας, η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενου από νεαρή μετανάστρια, σε μια συμβολική κίνηση που έδειχνε ποιοι νοιάζονται και ποιοι όχι για το πρόβλημα. Και μετά ήρθε η κόλαση. Οι άνθρωποι με τις καλές προθέσεις, τα κινήματα και οι δικαιωματιστές έγιναν εξουσία. Και έκτοτε δεν ξανακούσαμε ούτε συνθήματα ούτε διαδηλώσεις.

Για τον υπόλοιπο κόσμο, η Μόρια ήταν το όνειδος της εποχής μας, το «χειρότερο στρατόπεδο του κόσμου».

Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης γράφουν για υπεξαίρεση του μεγαλύτερου μέρους της ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής βοήθειας. Κάθε μήνα πεθαίνουν άνθρωποι, όχι πια μόνο στις θάλασσες αλλά και στα φυλασσόμενα στρατόπεδα του ελληνικού κράτους, πνίγονται, καίγονται, πεθαίνουν από το κρύο στις σκηνές. Γυναίκες βιάζονται, δεν τολμάνε να πάνε ούτε στις τουαλέτες γιατί τρέμουν την κακοποίηση. Παιδάκια πουλάνε το κορμί τους για 5 ευρώ στο Πεδίον του Άρεως.

Την ώρα που για την εξουσία «λιάζονται στις πλατείες», οι αληθινοί μετανάστες, οι αληθινοί άνθρωποι, βιώνουν ένα πραγματικό δράμα στη χώρα μας και προσπαθούν να φύγουν από αυτήν με κάθε μέσον. Όπως έφυγε ήδη εγκαταλείποντας την Ελλάδα και η νεαρή μετανάστρια που συνόδευσε τότε τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Η χρεοκοπία ήταν εδώ, ακόμα περισσότερο φανερή από αλλού, γιατί το μεταναστευτικό είναι υποτίθεται στον πυρήνα της αριστερής ευαισθησίας. Αυτό το νόημα είχε το επίμαχο σχόλιο.

Δεν υπήρχε καμία υποψία χιούμορ σ’ αυτό, παρά μόνο πικρία για αυτή την υποκριτική ευαισθησία. Όπως αν κυνηγούσαν ένα μικρό παιδάκι από την Αφρική στα φανάρια και το χτυπούσε αυτοκίνητο, θα λέγαμε «δεν πρόλαβε να γίνει Αντετοκούνμπο για να μας κάνει υπερήφανους» … Δεν μιλάμε για τους νεκρούς, μιλάμε για την υποκρισία της εξουσίας που εργαλειοποιεί τα προβλήματα κάνοντάς τα επικοινωνιακές φανφάρες, την ίδια στιγμή που αφήνει να πεθαίνουν κυνηγημένοι οι αληθινοί άνθρωποι. Έρημοι και μόνοι σε έναν ακάλυπτο κρατικού νοσοκομείου.

Ανώνυμοι, χωρίς χαρτιά, προσπαθώντας να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Χωρίς να τους πάει κανένας τώρα στο Προεδρικό. Παρά τις προθέσεις μας το σχόλιο παρερμηνεύτηκε. Όχι μόνο από αυτούς που το παρερμήνευσαν επίτηδες ακριβώς γιατί καταλάβαιναν τη στόχευσή του.

Αλλά και από κανονικούς ανθρώπους και από φίλους μας. Άρα ήταν άστοχο και για αυτό αποσύρθηκε και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον εξηγήσαμε τώρα το πραγματικό του νόημα. Ζητάμε συγγνώμη, πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί στα ευαίσθητα θέματα, στον δημόσιο λόγο δεν έχουν όλοι τους ίδιους κώδικες. Πήραμε ένα μάθημα, ας γίνει μάθημα για όλους.

Απάντηση και στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Με νέα της ανάρτηση η Athens Voice, απαντάει στην Έφη Αχτσιόγλου αναφέροντας χαρακτηριστικά: Η κυρία υπουργός ας αναζητήσει την «απανθρωπιά και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» στην πολιτική της κυβέρνησής της που οδήγησε στην Ειδομένη και στη Μόρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ήμερα η κυβέρνηση της κυρίας Αχτσιόγλου είναι υπόλογη. Μια άτυχη εργαζόμενη μετανάστρια σε νοσοκομείο, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, έπεσε στο κενό και βρήκε τραγικό θάνατο. Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον θάνατο, όπως έκανε το δικό της κόμμα, ο δημοκρατικός κόσμος δεν θα τους φωνάξει «δολοφόνους», όπως έκανε παλιότερα το δικό της κόμμα. Όμως δεν θα επιτρέψουμε και τη χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας, όπως αυτή που επιχειρεί να κάνει η κυρία Αχτσιόγλου. Η Athens Voice δεν λοιδώρησε καμία μετανάστρια. Αντίθετα, λοιδώρησε την κυβέρνηση της κ. Αχτσιόγλου, η οποία τώρα ξέρει να κάνει ελέγχους στις μετανάστριες νοσηλεύτριες που φυλάνε τους αρρώστους μας στα νοσοκομεία, αλλά τότε στην αντιπολίτευση έστηνε επικοινωνιακά χάπενινγκ στο Προεδρικό Μέγαρο για φωτογραφίες με φωτογενείς μετανάστες. Η κυρία υπουργός ας αναζητήσει την «απανθρωπιά και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» στην πολιτική της που οδήγησε στην Ειδομένη και στη Μόρια, όχι στα μέσα ενημέρωσης που της κάνουν κριτική.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: