Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μέσω του Twitter για τη ματαίωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της ακύρωσης του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε επί του θέματος.

«Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε. Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», τονίζει σε ανάρτησή του.

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σα το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε.

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών.

View image on Twitter
53 people are talking about this

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τη διαθεσιμότητα του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός. Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μη βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate».

«Κατόπιν τούτου, ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση. Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ανέφερε σε δήλωσή του ότι: «Ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων για διεξαγωγή του ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αλλάξει ημερομηνία. Οπότε, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε δύο άλλες ημερομηνίες για τις οποίες, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνάντηση επανέφερε την πρόταση για διεξαγωγή του ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, κάτι για το οποίο δεν μπορούσε πια να υπάρχει συμφωνία, αφού τα άλλα κόμματα είχαν προχωρήσει σε αλλαγές του προγράμματός τους.

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι κώλυμα για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου είχε κυρίως το ΚΚΕ, που προέβαλε την άποψη ότι έχει ήδη αλλάξει δύο φορές την ημερομηνία για την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, με δεδομένο ότι έχει τυπώσει υλικό, δεν θα μπορούσε να κάνει νέα αλλαγή στο πρόγραμμά του. Ο Περισσός είχε, επίσης, πρόβλημα για την 27η Ιουνίου λόγω της ομιλίας του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Πάτρα, ενώ η 28η Ιουνίου απορρίφθηκε λόγω ομιλίας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, στην Αιτωλοακαρνανία. Επιπλέον, συζητήθηκε έντονα στη Διακομματική Επιτροπή ότι, ακόμη και αν ο πρωθυπουργός συμμετείχε αργά το βράδυ της 1ης Ιουλίου στο ντιμπέιτ, θα ήταν καταπονημένος και στην ουσία, δεν θα μπορούσε να γίνει το ντιμπέιτ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, δήλωσε ότι είναι προσχηματικός ο λόγος που επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Επιβεβαιώνεται πως ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours