Νέα δημοσκόπηση: Στις 6,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με 6,3 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ με βάση την νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για το Open.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,4% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανεβαίνει στο 6,3 μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει 29,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή με το ίδιο ποσοστό (5,7%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%. Εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,7% στην τελική ευθεία προ των εκλογών.

Όσον αφορά τα στατιστικά όρια των κομμάτων η ΝΔ έχει ως ελάχιστο ποσοστό το 27,1% και «πλαφόν» το 32,7%. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%. Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ έχουν ως ελάχιστο ποσοστό το 4,3% και μέγιστο το 7,1%. Το ΚΚΕ το ελάχιστο ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 3,6% και το μέγιστο 6,4%. Το Ποτάμι έχει ελάχιστο ποσοστό 1,1% και το μέγιστο 2,7%. Στους ΑΝΕΛ το ελάχιστο ποσοστό που δίνεται είναι το 0,5% και το μέγιστο 2,4 και τέλος στην Ένωση Κεντρώων το ελάχιστο είναι 1,6 και το μέγιστο 3,6%.

Tο 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση. Την ίδια ώρα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

Το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ούτε η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μίας οικογένειας.

Ακόμη το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται κατά αυτού.

Στην παράσταση νίκης το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Αντιθέτως, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

Τέλος όσον αφορά τις συσπειρώσεις της ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.

Πηγή:iefimerida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours