Μητσοτάκης : Υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος ο Χάρης Καρατζάς – Η ΝΔ πενθεί

Tα συλλυπητήριά του για την απώλεια του στελέχους της ΝΔ Χάρη Καρατζά εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Χάρη Καρατζά. Η παράταξη πενθεί ένα αφοσιωμένο στέλεχος, που την υπηρέτησε με συνέπεια επί δεκαετίες. Έναν μαχητικό πολιτικό, αγωνιστή κατά της  δικτατορίας, υπηρέτη του δημόσιου συμφέροντος στη θητεία του στο Κοινοβούλιο και στο πέρασμά του από το Υπουργείο Παιδείας. Και οι Χανιώτες χάνουμε έναν προσφιλή συμπατριώτη, με πλούσια δράση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην οικογένειά του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Πλούσια δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα

Την είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργού Παιδείας, Χάρη Καρατζά, έκανε γνωστή λίγο νωρίτερα το κυβερνών κόμμα όπου σε σχετική του ανακοίνωση εξέφρασε τη θλίψη τoυ κόμματος για τον χαμό του πολιτικού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την θλίψη και την οδύνη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή και Υφυπουργού Παιδείας Χάρη Καρατζά.

Ο Χάρης Καρατζάς σπούδασε Νομικά και Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπήρξε ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της ΕΡΕΝ με πλούσια δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα, εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 1974, ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων την περίοδο 1977-1980.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Πηγή:tanea.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours