Σήφης Βαλυράκης: Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη καθώς το βράδυ της Κυριακής (24/01) ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου.

Kοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας βρέθηκε νεκρός από το λιμενικό σώμα, ο 77χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο, από άλλο σκάφος, κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς μάλιστα να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φωσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Η επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής (24/01) με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών ενός ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.

Περίπου στις 20.30 το βράδυ η σορός του πρώην υπουργού βρέθηκε κοντά στο νησί «Πεζονήσι» περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος.

Σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει την πορεία του.

Πάντως περισότερο φως στα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Εικόνες από τις έρευνες του λιμενικού.

photo

photo

photo

photo

Τα συλλυπητήρια της Φώφης Γεννηματά

Συλλυπητήρια δήλωση για τον ξαφνικό θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη εξέδωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά:

«Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη. Μαχητής μέσα από το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας.

Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981.

Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη, βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours