Πήρε θέση – Εκλογές το 2021

Νίκος Μαραντζίδης: «Η παρατεταμένη κρίση και η κόπωση της κοινωνίας ροκανίζει τις πιθανότητες για εκλογές στο τέλος της τετραετίας», εκτιμά ο καθηγητής.

Μια ανατρεπτική πρόβλεψη έκανε ο Νίκος Μαραντζίδης σε συνέντευξή του. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2021, καθώς η κοινωνία έχει κουραστεί από την πανδημία του κορωνοϊού και από την παρατεταμένη κρίση που αυτή επιφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαραντζίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή και στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, σημείωσε ότι «Η παρατεταμένη κρίση και η κόπωση της κοινωνίας ροκανίζει τις πιθανότητες για εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

«Εφόσον το 2021 η κατάσταση βελτιωθεί από πλευράς πανδημίας και με την οικονομία να ανακάμπτει αργά, δεν αποκλείω εκλογές καλοκαίρι ή  του 2021», υπογραμμίζει ο καθηγητής Μαραντζίδης, ενώ προσθέτει: «Αν λόγω της κατάστασης χρειάζονται να παρθούν κάποια μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, η ελληνική κοινωνία μετά τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης δεν ξέρω πόσο έτοιμη θα είναι τα δεχτεί. Ας μην ξεχνάμε πως ο πρωθυπουργός έχει στο νου του διπλές εκλογές, άρα έναν πρόσθετο βαθμό αβεβαιότητας. Επιπλέον, ίσως σκεφτούν στη ΝΔ πως μια νίκη μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης μπορεί να καταφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα στο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον Τσίπρα».

Πώς θα κάνει ανοίγματα η Νέα Δημοκρατία

«Ο Μητσοτάκης επιτρέπει στη ΝΔ να διευρύνει την απήχηση της σε «δύστροπους» ή «μη κομματικά ταυτισμένους» εκλογείς του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο συνιστά προς το παρόν ένα τείχος που συγκρατεί τις όποιες φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται στη ΝΔ» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης για το κυβερνών κόμμα.

«Έχω ξαναπεί πως το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού. Δείχνει ένα κόμμα αποκομμένο, χωρίς συμμαχίες ούτε στα δεξιά του ούτε στα αριστερά του. Προς το παρόν είναι ένα κόμμα σε κρίση ταυτότητας» σημείωσε ο καθηγητής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

svg%3E

Για το ΚΙΝΑΛ ο καθηγητής προβλέπει ότι «Αν οι επόμενες εκλογές λειτουργήσουν ως διπλές εκλογές, όπως θα θελήσει ο Μητσοτάκης (και προφανώς επιθυμεί και ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας μην το λέει) τότε η πόλωση, ακόμη κι αν δεν συντρίψει το ΚΙΝΑΛ, θα το καταστήσει απλώς τον «πέμπτο τροχό» της άμαξας του πολιτικού συστήματος».

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

More From Author

+ There are no comments

Add yours