Μητσοτάκης: «Η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα»

Το σενάριο η εστίαση να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα επιβεβαίωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδο

Την εκτίμηση ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στα νέα μέτρα στήριξης της εστίασης που ανακοινώθηκαν χθες, επισημαίνοντας ότι: “Στόχος είναι όταν ανοίξει η εστίαση – και εκτίμηση μου είναι ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα- να έχουν προφτάσει οι επιχειρήσεις να αγοράσουν τις πρώτες ύλες και να μην έχουν πρόβλημα στο κεφάλαιο κίνησης”.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι το Μαξίμου έχουν τεθεί δύο κυρίως σενάρια στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown: Το πρώτο αφορούσε σε άνοιγμα της εστίασης στις 26 Απριλίου (το σενάριο για 19 Απριλίου αντικειμενικά φαντάζει ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολο), ωστόσο δεν είναι το πιθανότερο. Και το δεύτερο, που επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, για άνοιγμα μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα ένα πρώτο άνοιγμα Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα και περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 14 Μαϊου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι δεδομένο ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό. Ωστόσο και Πάσχα στο χωριό και ανοιχτές ταβέρνες, τσιπουράδικα, καφετέριες κλπ, ενδέχεται να επιβάρυνε περαιτέρω την επιδημιολογική κατάσταση.

Τα νέα μέτρα στήριξης της εστίασης, που ανακοινώθηκαν χθες φτάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε να πιάνουν και τις εποχικές επιχειρήσεις σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς και έτσι καλύπτουν όλα τα σενάρια ανοίγματος του κλάδου.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours