«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παίρνει το χρίσμα για υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, στη θέση του Γιώργου Πατούλη και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ανάμεσα στα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, με το χρίσμα της ΝΔ, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρέμεινε η «κόκκινη» κάρτα σε Πατούλη

Οπως είχε γράψει το iefimerida.gr η ενόχληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζεϊμπέκικο του νυν περιφερειάρχη Αττικής εν μέσω πυρκαγιών ήταν δεδομένη. Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης και η δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή» δεν συγκίνησε Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα να «κοπεί».
Εξάλλου, μετά την υπόθεση της παραίτησης του Νότη Μηταράκη, από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επειδή βρισκόταν σε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από το πόστο, εν μέσω των πυρκαγιών, το μήνυμα από Μέγαρο Μαξιμού ήταν ξεκάθαρο. «Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», ανέφεραν κομματικές πηγές και συμπλήρωναν πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκφεύγουν των αρχών της παράταξης.

Από την πλευρά του Γιώργου Πατούλη, κύκλοι του περιφερειάρχη ανέφεραν χθες το ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής την προηγούμενη τετραετία, μετά τις πληροφορίες για άρση της στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπό του. Χαρακτηριστικά ανέφεραν «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

About Post Author