Καυγάς Γεωργιάδη – Γερουλάνου για την υπόθεση Novartis (vid)

Άναψαν τα αίματα στο στούντιο του Open ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Γερουλάνο. Αιτία η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ και υποψήφιου στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών που ζητούσε από τον υποψήφιο στο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ να πάρει θέση για το ποια στάση σκοπεύει να κρατήσει το κόμμα του μετεκλογικά στην υπόθεση της Novartis.

Ο Παύλος Γερουλάνος επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντάς του ότι κατεβάζει τη συζήτηση «στο βούρκο», με τον Αδωνι Γεωργιάδη να του ζητά το λόγο γιατί τον προσέβαλε.

Διαβάστε όλο το διάλογο:

Αδωνις: «Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, θα έβλεπαν με εξαιρετικά καλή διάθεση μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αφού έχουν ψηφίσει μνημόνια και ας μην διερευνηθεί η Novartis και ποιοι τους έβγαλαν στα μανταλάκια;»

Γερουλάνος: «Εγώ δεν θα μπω σε ονόματα»
Αδωνις: «Δεν μιλάμε στην πραγματικότητα, με ρεαλισμό;»

Γερουλάνος: «Η διάθεση σας να μιλήσετε με ονόματα έχει να κάνει με τους τακτικούς σας χειρισμούς. Εδώ μιλάμε για κόμματα που θα είναι αύριο στη Βουλή, τα οποία πρέπει να αποφασίσουν προς τα που πάει η χώρα»
Αδωνις: «Εγώ σας λέω σήμερα ότι δύο εισαγγελείς τσακώνονται ποιος έστησε την σκευωρία Novartis. Εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε να μην διερευνηθεί;»

Γερουλάνος: «Μην διακόπτετε. Είπατε θα κάνετε μια ερώτηση. Αν θέλετε απάντηση, πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε. Αν δεν θέλετε, συνεχίστε να μιλάτε»

Αδωνις: «Απαντήστε συγκεκριμένα, μην μου απαντήσετε γενικά για την χώρα»

Γερουλάνος: «Θα σας απαντήσω εγώ τι θα κάνει ένας συγκεκριμένος βουλευτής; Να υποθέσω αν θα είναι βουλευτής και να υποθέσω και τι θα κάνει; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. Αυτό που σας λέω είναι ότι οι βουλευτές ενός κόμματος, κάθε κόμματος και του δικού σας συμπεριλαμβανομένου, δεν πρέπει να σκέφτεται τι κάνει για την πάρτη του, αλλά τι κάνει για την χώρα»
Αδωνις: «Δεν είναι η πάρτη του η σκευωρία Novartis. Κάνετε λάθος. Αν αυτό πιστεύετε είστε βαθιά νυχτωμένος»

Γερουλάνος: «Δεν είναι μόνο η Novartis το θέμα το οποίο θα έχει να χειριστεί η επόμενη Βουλή»
Αδωνις: «Με συγχωρείτε, αν εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε ότι η σκευωρία Novartis και όποιος ασχολείται είναι η πάρτη του, έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αντίληψης»

Γερουλάνος: «Εχει σοβαρότατα θέματα η Βουλή. Δεν μπορεί να είναι προϊόν συναλλαγής»
Αδωνις: «Και η επίθεση στη Δημοκρατία δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Παύλο Γερουλάνο; Το αν μία κυβέρνηση πήγε να βάλει φυλακή πολιτικούς της αντιπάλους δεν είναι σοβαρό θέμα;»

Γερουλάνος: «Κύριε Γεωργιάδη, εσείς κυνηγάτε τον σταυρό. Εγώ δεν τον κυνηγάω»
Αδωνις: «Δεν μιλάω για τον σταυρό τώρα. Αυτό με βλάπτει στο σταυρό τώρα να ξέρετε»

Γερουλάνος: «Μου επιτρέπει αυτό πάντως να κάνω μια πολιτισμένη συζήτηση. Δεν θα κατεβάσετε το επίπεδο εκεί που το θέλετε εσείς»
Αδωνις: «Είναι πολύ πολιτισμένο αυτό που σας λέω. Το ΠΑΣΟΚ και η κα Γεννηματά έχει δηλώσει ότι αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία»

Γερουλάνος: «Κάντε μία προσπάθεια να ανεβάσετε λίγο το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης. Αν μπορείτε. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε στο βούρκο»

Αδωνις: «Γιατί με προσβάλλετε κύριε;»
Γερουλάνος: «Ποιος προσβάλει ποιον; Θα περιμένετε να ακούσετε απάντηση; Εσείς με διακόπτετε»

Aδωνις: «Γιατί με προσβάλλετε. Μην είστε προσβλητικός

About Post Author

+ There are no comments

Add yours