Διεγράφη από τη ΝΔ ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον βουλευτή Γρεβενών αναφορικά με επαγγελματικές του δραστηριότητες (εξαγορά και διαχείριση «κόκκινων» δανείων), κρίθηκαν ανεπαρκείς και λίγο μετά τις 15.00 ανακοινώθηκε η απόφαση διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος

Με απόφαση του Πρωθυπουργού διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης,  καθώς οι εξηγήσεις που έδωσε σε σχέση με επαγγελματικές δραστηριότητές του (αγορά και διαχείριση «κόκκινων» δανείων), κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Ο κ. Πάτσης κλήθηκε  νωρίτερα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννη Μπούγα, για εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του  που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα το ζήτημα για τον κ. Πάτση προέκυψε έπειτα από δημοσιεύματα και καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δραστηριοποίησή του σε αλλαδαπές εταιρείες οι οποίες εξαγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πήγες της ΝΔ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει εντολή να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και αν διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή, να αποδοθούν, όπως και έγινε. 

Στη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς.

Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι θα αξιολογούνταν όλες οι απαντήσεις του βουλευτή, με την επισήμανση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ευαίσθητη σε ζητήματα ηθικής. 

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι ο βουλευτής Γρεβενών εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια ύψους 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση πρέπει κατ’ αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Εχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , Νάσος Ηλιόπουλος,  για να συμπληρώσει:

«Αυτό πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας. Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να εμπλέξει και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη:

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Προς απάντηση των ανωτέρω ισχυρισμών του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνιζαν ότι τα ΕΛΤΑ είναι στην αρμοδιότητα του Υπερταμείου και όχι του υπουργείου.

Πηγή: Protagon.gr

About Post Author