Δημοσκόπηση Marc: Προηγείται η ΝΔ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» στην τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, παραμένει ψηλά με ποσοστό 33,7% και διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα που είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ είναι καθαρά δεύτερο με διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 10%.

ΝΔ: 33,7%

ΠΑΣΟΚ: 12,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 10%

ΚΚΕ 8%

Ελληνική Λύση: 5,8%

Σπαρτιάτες 2,7%

Πλεύση 2,7%

Νέα Αριστερά: 2%

ΜέΡΑ 25: 2%

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Γάμος ομοφυλων ζευγαριών και επιστολική ψήφος

Ανάμεσα στα ερωτήματα ήταν μεταξύ άλλων, τι πιστεύουν οι πολίτες για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και αν συμφωνούν οι ψηφοφόροι με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Το 57,8% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ίδιο ζήτημα, μεγάλες πλειοψηφίες σχηματίζονται και εσωτερικά των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ)

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειοψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομματικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

About Post Author