Γιούχαραν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ψηφοφορία για εκλογή προέδρου της Βουλής – «Αρχίσαμε»

Η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε «πάρων» κατά την ψηφοφορία της εκλογής του προέδρου της Βουλής, και όταν το λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να δηλώσει παρούσα, υπήρξε ένα απρόοπτο περιστατικό.

Χρέη νέου Προέδρου της Βουλής αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του στο αξίωμα. Ο κ. Τασούλας προτάθηκε από το κυβερνών κόμμα και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκλέχθηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, με 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών» και πιο συγκεκριμένα εξελέγη με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε «πάρων» κατά την ψηφοφορία της εκλογής του προέδρου της Βουλής, και όταν το λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να δηλώσει παρούσα, υπήρξε ένα απρόοπτο περιστατικό.

«Αρχίσαμε»

Η επικεφαλής του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν περιορίστηκε στο «παρούσα» αλλά άρχισε να εξηγεί τους λόγους που επέλεξε το κόμμα της να ψηφίσει «παρών» προκαλώντας αντιδράσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές, ενώ κάποιοι άρχισαν τα γιουχαΐσματα. 

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως αυτό γίνεται «για λόγους αρχής χωρίς προσωπική μομφή στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Τασούλα» και πρόσθεσε ότι «με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Ωστόσο, τότε ακούστηκαν διαμαρτυρίες και γιουχαΐσματα από τα έδρανα της Βουλής, με πολλούς βουλευτές να δυσανασχετούν με την παρέμβασή της. 

Μάλιστα, ακούστηκε από τα έδρανα της Βουλής κάποιος να λέει: «Αρχίσαμε…». 

Δείτε το απόσπασμα στο 11:18:

About Post Author