Στέλιος Χατζηιωάννου: Το project-έκπληξη του sir για φτηνές τηλεπικοινωνίες

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΣ

Οι καλές ιδέες ποτέ δεν έλλειψαν από το οικοσύστημα των brands που άρχισε να «χτίζει» πριν από αρκετά χρόνια ο sir της επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου και εξακολουθεί να διευρύνει, με νέες εισόδους κάθε χρονιά.

Ένα από τα πιο πρόσφατα εγχειρήματα του ελληνοκύπριου δισεκατομμυριούχου και των επιχειρηματιών που συμπορεύονται μαζί του αποτελεί η easySim.global, εταιρεία η οποία παρέχει άυλες προπληρωμένες -και αρκετά φθηνές- κάρτες eSIM προς το καταναλωτικό κοινό με στόχο την αντιμετώπιση των επιβαρύνσεων περιαγωγής (roaming), όπου αυτές υφίστανται.

Ένα project-έκπληξη που φέρνει χαμηλότερα κόστη για πολλούς χρήστες στις τηλεπικοινωνίες και σηματοδοτεί ουσιαστικά την παρουσία της «οικογένειας» των εταιρειών με το κοινά κατοχυρωμένο πρόθεμα easy σε έναν νέο κλάδο.

Οι αναφορές στην συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούνιο στο εξωτερικό, αλλά όπως αναφέρουν τώρα ξένα media το καινοτόμο προϊόν λανσάρεται πλέον στην αγορά και υπόσχεται να βοηθήσει όσους το εμπιστευτούν να ταξιδεύουν χωρίς να ξοδεύουν πολλά για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.

Σύμφωνα με την Monaco Tribune, ένα νέο μέλος εισήλθε στον όμιλο που ιδρύθηκε από τον billionaire – κάτοικο του Μονακό και ανακοινώθηκε μόλις ότι ο «βραχιόνας» του με την ονομασία easySim.global εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία περιαγωγής δεδομένων σε περισσότερες από 150 χώρες.

Στόχος του, να προσφέρει σε ανθρώπους οι οποίοι χρησιμοποιούν το smartphone τους στο εξωτερικό την ευκαιρία να καταφέρουν μια ελκυστική εξοικονόμηση χρημάτων.

Είναι αλήθεια, τονίζεται, ότι ανάλογα με τον πάροχο και το συμβόλαιο του κάθε χρήστη (κάτι που δεν αφορά τόσο τις επικοινωνίες μεταξύ χωρών της Ε.Ε.) η χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να αποβεί πολύ ακριβή.

Με το ύψος του λογαριασμού να εξαρτάται κάθε φορά από το που βρίσκεται κανείς. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν ότι η easySim.global δίνει απάντηση στο πρόβλημα, καθώς η προπληρωμένη άυλη κάρτα eSIM εγγυάται στους ταξιδιώτες μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο για smartphone και tablet σε όλο τον κόσμο, σε πολύ ελκυστικές σταθερές τιμές.

Πρόκειται δε, για μια εύχρηστη υπηρεσία, αφού το γεγονός ότι παρέχεται μέσω άυλων και όχι φυσικών καρτών, δεν απαιτεί να αφαιρεθεί η κύρια κάρτα SIM από το τηλέφωνο του χρήστη. Ούτε τον υποχρεώνει να κάνει λήψη εφαρμογών. Απλά, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται τον ιστότοπο easySim.global, επιλέγει τη χώρα στην οποία θέλει να ταξιδέψει και χρησιμοποιεί τον κωδικό QR που θα λάβει μέσω email για να ενεργοποιήσει την κάρτα του.

Στη συνέχεια, διαλέγει την ποσότητα δεδομένων και τον χρόνο χρήσης που του χρειάζεται για να πάρει την καλύτερη δυνατή προσφορά.
Οι eSIM είναι συμβατές με τα περισσότερα τηλέφωνα Apple ή Android (συνδεδεμένα σε δίκτυα 4G ή 5G), προσθέτουν οι πηγές της εταιρείας και η υποστήριξη πελατών θεωρείται διαθέσιμη 24/7 στον επίσημο ιστότοπο easySim.

Σε 150 χώρες

Οι eSIM της easySim.global είναι ήδη διαθέσιμες για 150 χώρες σε όλο τον κόσμο και χαρακτηρίζονται από τα στελέχη της ως ιδανική λύση κυρίως για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρώπη, ή και πέρα από τα σύντορα αυτής.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα παρατίθενται οι Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή και αντίστροφα, ή Αυστραλοί που… αλλάζουν ήπειρο, Ινδοί με εισιτήριο για Ισλανδία, Ισπανοί για Σιγκαπούρη, όλοι ικανοί να εξοικονομήσουν σημαντικά χρηματικά ποσά από την χρήση σε δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με τις προσφορές που δέχονται από τους αντίστοιχους παρόχους όταν είναι στις πατρίδες τους.

Η υπηρεσία που παρέχει η easySim.global δημιουργήθηκε από τους επιχειρηματίες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών του Portsmouth, Richard Gwilliam και Jim Guest, με την υποστήριξη του Sir Stelios, ιδρυτή της επιτυχημένης βρετανικής low cost αεροπορικής easyJet και ιδιοκτήτη του easyGroup, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας στο Linkedin.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον sir Στέλιο να ‘’αναλαμβάνει’’ τα ‘’μεγάλα αγόρια’’ της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και να προστατεύει τους καταναλωτές από σοκ του λογαριασμού», φέρεται να δηλώνει ο Jim Guest.

Στον κ.Χατζηιωάννου αποδίδεται το ακόλουθο σχόλιο: «Το easySim.global είναι ένας νέος τρόπος για να λαμβάνουν οι ταξιδιώτες δεδομένα κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους σε όλο τον κόσμο, απλός στη χρήση. Η εταιρεία παραμένει απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες του brand easy® και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με τους διευθυντές για να προσελκύσουν νέους πελάτες».

Βρετανικά μέσα επισημαίνουν ότι το λανσάρισμα των νέων υπηρεσιών δεδομένων για κινητές συσκευές της easySim προς χρήστες οι οποίοι ταξιδεύουν έρχεται αφότου το easyGroup παρουσίασε για πρώτη φορά ένα νέο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους (easyMobile) που ποτέ δεν «απογειώθηκε».

Η δε, έναρξη του εγχειρήματος ήρθε μετά από την ανακοίνωση δύο εκ των 3-4 μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, της Vodafone και της Three ενός σχεδίου συγχώνευσης για τη δημιουργία του νούμερο ένα «παίκτη» του κλάδου στην Βρετανία.

Οι νέες βραβεύσεις

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου συμπεριλαμβάνεται επί σειρά ετών στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη της λίστας Forbes και για το τρέχον έτος, 2023, η περιουσία του ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. 

Μέρος των εισοδημάτων του προέρχεται από την χορήγηση αδειών για την χρήση του εμπορικού σήματος easy από δεκάδες ενεργές εταιρείες- brands, αρκετές εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και στην ελληνική αγορά.

Σε μερικές ημέρες (4/9/23), ο Ιδρυτής και Προέδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης της easy family of brands θα βραβεύσει τους νικητές στην 14η τελετή απονομής των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2023» στον χώρο Stelios Foundation Conference Hall στην Πλάκα.

Πιθανότατα, με την αφορμή του event, να κάνει γνωστό μέρος των σκέψεών του για τις μελλοντικές κινήσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, θα είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για τα νέα επιχειρηματικά project που ο ίδιος επέλεξε για να βραβεύσει και να στηρίξει…

Πηγή:newmoney.gr

About Post Author