Ποια είναι η φθηνότερη πηγή θέρμανσης – Πόσο θα κοστίσει για να ζεσταθεί ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών

Σε αγώνα για την αναζήτηση της φθηνότερης μορφής θέρμανσης, επιδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες οι καταναλωτές, εξαιτίας των ανυπολόγιστων συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μπαίνοντας στην χειμερινή περίοδο οι πολίτες αναζητούν τη φθηνότερη πηγή θέρμανσης για να ζεσταθούν και ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει έρευνα που έκανε για το τι θα δαπανήσει ένα μέσο νοικοκυριό, για να ζεσταθεί το χειμώνα.

Σε ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών πέρυσι η δαπάνη θέρμανσης ήταν 1400 ευρώ με ρεύμα, εφέτος θα είναι 510 με την επιδότηση.
Στα καυσόξυλα, πέρυσι, οι έξι τόνοι κόστιζαν 600 ευρώ, φέτος θα χρειαστούν 840 ευρώ, για το ίδιο διαμέρισμα.  Πάντα για διαμέρισμα 90 τετραγωνικών, η δαπάνη θέρμανσης πέρσι ήταν με πετρέλαιο 1356 ευρώ. Φέτος, με την επιδότηση, θα είναι 1600 ευρώ. Αν χρησιμοποιήσει φυσικό αέριο, για το οποίο πέρυσι πλήρωσε μόνο 850 ευρώ, φέτος θα χρειαστεί 3000 ευρώ.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών, για πέντε μήνες τον χειμώνα, για ζεσταθεί θα πληρώσει 510 ευρώ, αν διαλέξει ηλεκτρικό ρεύμα, θα πληρώσει 840 ευρώ αν προτιμήσει τα καυσόξυλα, για πετρέλαιο θέρμανσης θα πληρώσει 1600 ευρώ, και για φυσικό αέριο θα πληρώσει 3000 ευρώ.
Η έρευνα περιλαμβάνει τις επιδοτήσεις που έχουν ανακοινωθεί ως σήμερα και θα δοθούν από τον επόμενο μήνα.

About Post Author