Η Ιβάνκα Τραμπ έβγαλε $4 εκατ. από το ξενοδοχείο του πατέρα της στην Ουάσινγκτον

Η κόρη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ, έβγαλε σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια από το ξενοδοχείο του πατέρα της στην Ουάσιγκτον DC το 2018, σύμφωνα με νέες οικονομικές αποκαλύψεις που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, το ιστορικό ταχυδρομείο που μετατράπηκε στο ξενοδοχείο έφερε συνολικά, 40,8 εκατομμύρια δολάρια για τον Πρόεδρο Τραμπ και την οικογένειά του το 2018 – έσοδα μειωμένα περίπου κατά μισό εκατομμύριο από το 2017.

Αλλά το ξενοδοχείο αποτελεί επίσης πηγή πονοκεφάλων για την κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με το Associated Press. Ως το κορυφαίο σημείο συνάντησης για τους ξένους διπλωμάτες και τους εκπροσώπους συμφερόντων, έχει οδηγήσει σε δύο ομοσπονδιακές αγωγές που ισχυρίζονται ότι ο Πρόεδρος παραβιάζει τη συνταγματική απαγόρευση των πληρωμών ξένων κυβερνήσεων στον αρχηγό των ΗΠΑ.

Η Ιβάνκα, αν και δεν ήταν επίσημο μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου, είχε επίσης οικογενειακό εισόδημα το 2018 από τα ακίνητα του σύζυγόυ της και σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Jared Kushner.

Το AP ανέφερε ότι η εταιρεία Kushner Co των πολυκατοικιών και των εμπορικών ακινήτων στη Νέα Υόρκη παρήγαγε 1,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εκμετάλλευση εμπορικών κτίρια έφερε 6 εκατομμύρια δολάρια.

Τόσο η Ιβάνκα Τραμπ όσο και ο Kushner έχουν λάβει μέτρα για να διαχωρίσουν τη δημόσια ζωή τους από τις επιχειρήσεις τους, με την αποχώρηση ως στελέχη στις εταιρείες τους και την πώληση μερικών από τα αντίστοιχα μερίδια τους. Ωστόσο, το ζεύγος έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για φερόμενη έλλειψη γνωστοποίησης κάποιων οικονομικών συμμετοχών.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours