Η Ρίκα Διαλυνά χόρευε, οι κάμερες έγραφαν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκλαιγε μόνη της σε μια γωνιά! (vid.)

“Την άλλη μέρα ήταν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες πρωτοσέλιδο…”

Η σχέση που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τη Φίνος Φιλμ δεν ήταν πάντα αρμονική λόγω κυρίως οικονομικών διαφορών. Σε μία από αυτές το 1964, η Αλίκη έφυγε από τη Φίνος και πήγε στη Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης. Τη σεζόν 1965-66 βγήκε με μία μόνο ταινία στους κινηματογράφους, τις Διπλοπενιές. Τον Μάιο του 1966 πήγε στις Κάννες και μετά την επίσημη προβολή της ταινίας, ακολούθησε ένα ελληνικό πάρτι παρουσία του Γιώργου Ζαμπέτα και της ορχήστρας του.Η Ελληνίδα σταρ έλαμπε εκείνη τη βραδιά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

«Είχε συμφωνηθεί ότι στο «Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια» θα σηκωνόμασταν εγώ και ο Δημήτρης, ήταν και η τραγουδίστρια Μανταλένα και ο Ζαμπέτας. Άρχισε ο Ζαμπέτας να παίζει, σηκώθηκε ο Δημήτρης να χορέψει ζεϊμπέκικο, πήρα εγώ το μικρόφωνο μαζί με τη Μανταλένα, άρχισαν οι Γάλλοι να σπάνε τα πιάτα, να γίνεται ένας σαματάς και ξαφνικά κατέβηκε ο γενικός διακόπτης. Σταμάτησαν όλα. Έκοψε ο Βίκτωρας Μιχαηλίδης το γλέντι, έδιωξε τις κάμερες και τους φωτογράφους και είπε «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αργότερα». Ο Δημήτρης δεν αισθάνθηκε καλά και ήταν η πρώτη φορά που είχε δίκιο 100% σε έναν καβγά».

Τα επόμενα χρόνια, η Αλίκη όποτε αναφερόταν στο περιστατικό, επέρριπτε ευθύνες στον πανίσχυρο παραγωγό της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, τον Βίκτωρα Μιχαηλίδη που πίστευε ότι είχε τα δικά του σχέδια για εκείνη τη βραδιά.

«Μετά από μία ώρα άρχισε να λέει ένα άλλο τραγούδι ο Ζαμπέτας και είχε ανεβάσει τη Ρίκα Διαλυνά ο Μιχαηλίδης, έσπαγαν πιάτα, κάμερες έγραφαν τη Διαλυνά κι εμείς καθόμασταν φόντο γιατί ήθελε ο Βίκτωρας να παρακολουθήσει τη Ρίκα. Τότε ο Δημήτρης ανέβηκε πάνω, βούτηξε τον Βίκτωρα από το πουκάμισο, του έσκισε τις γραβάτες και τα σακάκια. Έφερες εμένα και τη γυναίκα μου από τη Θεσσαλονίκη άυπνους! Είχε δίκιο ο Δημήτρης, έγινε χαμός. Βγήκαν έξω από το κέντρο και ο Ομάρ Σαρίφ κράταγε τον Δημήτρη. Η Ρίκα Διαλυνά συνέχιζε να χορεύει και οι κάμερες παίρνανε κι εγώ σε μια άκρη μόνη, έκλαιγα. Την άλλη μέρα ήταν σε όλες τις τοπικές εφημερίδες πρωτοσέλιδο ότι το ελληνικό γλέντι κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, ο Δημήτρης ήταν σε φοβερό χάλι κι εγώ έμεινα δίπλα του άυπνη. Και μετά, γυρίσαμε με την πρώτη πτήση στη Θεσσαλονίκη».

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο που ετοίμασε για την εκπομπή «Ελένη» η Κάλλια Καστάνη:

https://youtu.be/7kTawrJnt64

About Post Author

+ There are no comments

Add yours