Η πιο μεγάλη μάχη με τους δαίμονές του

Αδιάκοπη μάχη με τους «δαίμονές» του, κλεισμένος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής δίνει εδώ και αρκετό καιρό ο Ερρίκος Πετιλόν.

Το 2014 αποκάλυψε δημόσια ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και μανιοκατάθλιψη, και για κάποια χρόνια απομονώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους όπου έχει εξοχικό μέχρι που βρέθηκε στο Δαφνί συνεχίζοντας τον αγώνα του ενάντια στην ψυχική νόσο.

Το γνωστό μοντέλο που είχε πάρει μέρος και σε τηλεοπτικές σειρές πάσχει εδώ και αρκετά χρόνια από διπολική διαταραχή, ενώ είχε δώσει και μεγάλη μάχη για να σωθεί και από τη χρήση ναρκωτικών. Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει σχετικά:

«Ταλαιπωρούμαι αρκετά χρόνια από διπολική διαταραχή. Είναι κληρονομικό και μάλιστα οι γιατροί , μου είπαν ότι είχα χαρακτηριστικά αυτής της ψυχικής νόσου από μικρό παιδί και άργησα να το ανακαλύψω. Απέφευγα να συναντιέμαι με αγαπημένους ανθρώπους και έκανα πράγματα αυτοκαταστροφικά. Όταν τελείωσα τις ουσίες , έκανα πισωγυρίσματα ψάχνοντας μια ισορροπία στη ζωή μου. Μετά , όμως όταν πάθαινα κρίσεις διπολικής διαταραχής , το μυαλό μου πήγαινε αμέσως στις ουσίες. Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή , παράλληλα με συνεδρίες. Μου αρέσει να βοηθάω κόσμο που πάσχει από αυτή την ψυχική νόσο και για αυτό το λόγο αποφάσισα να ακολουθήσω τη θεραπευτική συμβουλευτική».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει τονίσει, ο χωρισμός του με τη γυναίκα της ζωής του και μητέρα του γιου του, είχε να κάνει με τις υποτροπές τις δικές του, τη διπολική διαταραχή και τις ουσίες.

Ο Ερρίκος Πετιλόν μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια και από μικρός δεν είχε κάτι που να του λείψει. Ο πατέρας του Φρειδερίκος ήταν έμπορος καλλυντικών. Λίγο πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, ο Πετιλόν είδε τη ζωή του να ανατρέπεται. Ο πατέρας του καταστράφηκε οικονομικά και μπήκε φυλακή λόγω χρεών στο Δημόσιο.

Το πρώην μοντέλο έκανε μία ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της οικογενειακής επιχείρησης αλλά δεν τα κατάφερε. Τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, πάλεψε μόνος του.

«Είναι εύκολο να βλέπεις τον πατέρα σου να χάνει ολόκληρη την περιουσία του και να μπαίνει στις φυλακές του Κορυδαλλού στα 85 του για χρέη στο Δημόσιο; Είναι εύκολο να θάβεις τη μητέρα σου με τα χέρια σου και να σκάβεις τον τάφο της μόνος σου; Πάλευα μέσα μου. Την πήρα από το νοσοκομείο για να “φύγει” στο σπίτι. Όταν πέθανε, την πήγα στο νεκροταφείο σκεπασμένη με ένα σεντόνι και έτσι την έθαψα μόνος μου» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Οι επόμενες δεκαετίες τον βρήκαν να πλίνεται στα οικογενειακά χρέη.

Ο Ερρίκος Πετιλόν συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Οι μεν και οι δεν», «Μαρία η άσχημη», αλλά και σε εκπομπές, μεταξύ αυτών το «Μεταξύ μας» το 1996 στο Mega και το «Super Star» το 2002 στο Star.

Το 2007 παρουσίασε τον διαγωνισμό ομορφιάς Playmate, ενώ τον Μάρτιο του 2008 έγινε θέμα όταν η Αστυνομία τον συνέλαβε με ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή του. «Είμαι άρρωστος, ρε παιδιά. Είμαι χρήστης. Τα είχα κόψει επτά με οκτώ χρόνια, αλλά τον τελευταίο καιρό τα ξανάρχισα» ήταν οι πρώτες κουβέντες του στους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει στην περιοχή της Ομόνοιας. Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ζούσε μια ανάλογη κατάσταση: Είχε συλληφθεί και το 1998 στη Γλυφάδα, πάλι για κατοχή ναρκωτικών.

Τα επόμενα χρόνια χάθηκε από τη δημοσιότητα. Το 2014 αποκάλυψε δημόσια ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και μανιοκατάθλιψη, και για κάποια χρόνια απομονώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους όπου έχει εξοχικό μέχρι που βρέθηκε στο Δαφνί συνεχίζοντας τον αγώνα του ενάντια στην ψυχική νόσο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours