Τέλος οι μάσκες σε σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια για όλους

Μετά τις 2 Μαΐου το πλάνο θέλει να γίνονται προαιρετικές οι μάσκες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα μέσα μεταφοράς όπου θα μείνουν υποχρεωτικές μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο οδικός χάρτης παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές μόνο για τους εργαζόμενους σε εστίαση και κομμωτήρια τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Στα σούπερ μάρκετ, θα είναι επίσης υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και σταδιακά, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους πελάτες.

Ενδεχομένως, τα μέτρα να ισχύσουν και πριν από τις 2 Μαΐου, δηλαδή από τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου.

Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την εστίαση και το λιανεμπόριο θα έρθει επίσης την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα πάντα με το πλάνο που έχει τεθεί στη συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων και αναμένεται -στο καλό σενάριο- να ανακοινωθεί μέσα στον Απρίλιο.

Έτσι, η επιστροφή των ανεμβολίαστων σε λιανεμπόριο και μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και καφετέριες, χωρίς την επίδειξη αρνητικού rapid test θα γίνει μετά το Πάσχα, τουλάχιστον στο επικρατέστερο σενάριο.

Τι θα γίνει με τα rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων

Δεδομένου ότι τα self test στα σχολεία πηγαίνουν για κατάργηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μάλλον θα αλλάξει και το πρωτόκολλο για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα είναι υποχρεωτικό το ένα από τα δύο self test την εβδομάδα, κάτι που είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και πριν το Πάσχα.

Έτσι, ίσως στους επόμενους δύο μήνες -ή και νωρίτερα- να καταργηθεί και το ένα από τα δύο υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους που δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours