Αμερικανός τουρίστας πλήρωσε 591 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια στη Μύκονο!

Εξι καλαμάρια 590 ευρώ. Μουσακάς με 20 ευρώ τη μερίδα, νερό για 8,90 και καφές στα 10 ευρώ. Τιμές για… εγκεφαλικά χρεώνει παραλιακό all-day μπαρ-εστιατόριο στη Μύκονο σύμφωνα με καταγγελίες τουριστών, που κάνουν το γύρο του διαδικτύου μέσω TripAdvisor.

«Η Μύκονος δεν δικαιολογεί τα πάντα» γράφει Ισπανός τουρίστας Πέδρο Ντε Τζινέμπρα που επισκέφτηκε το νησί της Αφροδίτης τον περασμένο Απρίλιο. Ο άνδρας εξηγεί στο TripAdvisor πως τους προσέφεραν ένα μενού για μεσημεριανό στα 15 ευρώ το άτομο, γεγονός που τους φάνηκε ιδανική ευκαιρία.

Η απόδειξη του Ισπανού τουρίστα από τον περασμένο Απρίλιο δείχνει πως η τιμή για δύο μπίρες και δύο καφέδες είναι 50 ευρώ

Η απόδειξη του Ισπανού τουρίστα από τον περασμένο Απρίλιο δείχνει πως η τιμή για δύο μπίρες και δύο καφέδες είναι 50 ευρώ / Φωτογραφία: TripAdvisor
«”Παράδεισος”, σκεφτήκαμε. Πίνουμε δυο καφέδες και δύο μπύρες πριν πάμε να απολαύσουμε το γεύμα μας. Το αποτέλεσμα; 10 ευρώ ο καφές και 15 ευρώ η μικρή μπύρα» γράφει στη συνέχεια ο Ισπανός ταξιδιώτης και προσθέτει: «Ποιον κοροϊδεύουν; Η εξήγηση των σερβιτόρων: Είστε στη Μύκονο. Τα συμπεράσματα δικά σας τόσο για το μέρος, όσο και για το νησί».

Τουρίστες ισχυρίζονται πως δεν λαμβάνουν τιμοκατάλογο

Οι τιμές μοιάζουν απλησίαστες, ωστόσο αναγράφονται κανονικά στο μενού του καταστήματος, δίνοντας την επιλογή σε όποιον θέλει να καθίσει ή να επιλέξει ένα άλλο μέρος για τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό του. Ωστόσο, υπάρχουν και τουρίστες που ισχυρίζονται πως το προσωπικό του καταστήματος αρνήθηκε να τους παρουσιάσει το μενού με τις τιμές.

Ο Βρετανός τουρίστας ανάρτησε την απόδειξη με την τιμή για έναν ελληνικό και ένα αναψυκτικό στο εστιατόριο της Μυκόνου στον Πλατύ Γυαλό

Ο Βρετανός τουρίστας ανάρτησε την απόδειξη με την τιμή για έναν ελληνικό και ένα αναψυκτικό στο εστιατόριο της Μυκόνου στον Πλατύ Γυαλό / Φωτογραφία: TripAdvisor

«Αποφύγετε το μέρος με κάθε τρόπο. Εγώ και η κοπέλα μου περπατούσαμε στην παραλία και αποφασίσαμε να καθίσουμε για ένα ποτό» σημειώνει Βρετανός τουρίστας για το ίδιο μαγαζί. «Το πιεστικό και αγενές προσωπικό αρνήθηκε να μα δώσει κατάλογο και μας απαρίθμησε αντ’ αυτού τα ποτά προφορικά. Φεύγοντας μας έδωσαν έναν λογαριασμό 25 ευρώ για έναν απλό καφέ και μια κανονική λεμονάδα».

Η αποδειξη τουρίστριας που δείχνει πως το εστιατόριο χρέωσε 136 ευρώ για δύο ποτήρια σαμπάνιας
Η απόδειξη τουρίστριας που δείχνει πως το εστιατόριο χρέωσε 136 ευρώ για δύο ποτήρια σαμπάνιας / Φωτογραφία: TripAdvisor

Αντίστοιχη είναι και η εμπειρία της Ιρίνα που ισχυρίζεται επίσης πως τους έδωσαν ένα μενού για κοκτέιλ στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν οι τιμές. «Παραγγείλαμε 2 ποτήρια προσέκο χωρίς να ελέγξουμε την τιμή. Είδαμε στο TripAdvisor πως το ποτήρι κοστίζει 18.90» αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της.«Σοκαρισμένοι ανακαλύψαμε πως μας χρέωσαν 136 ευρώ για δυο ποτήρια προσέκο» σημειώνει στη συνέχεια ποστάροντας και τη φωτογραφία της απόδειξης. «Ο σερβιτόρος μας είπε πως παραγγείλαμε premium σαμπάνια, το οποίο δεν συνέβη και στη συνέχεια μας έδειξε έναν άλλο κατάλογο με την τιμή της σαμπάνιας στα 68 ευρώ το ποτήρι».

Πόσο κοστίζει το καλαμάρι στη Μύκονο;

Η απόδειξη Αμερικανού τουρίστα που πλήρωσε 591 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρια

Η απόδειξη Αμερικανού τουρίστα που πλήρωσε 591 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρια / Φωτογραφία: TripAdvisor

Πόσο κοστίζει το καλαμάρι; Τουρίστας από το Μπρούκλιν των ΗΠΑ πλήρωσε 590 ευρώ για 6 μερίδες καλαμάρια στη Μύκονο. «Αυτό το μέρος είναι απάτη. Κοιτάξτε την φωτογραφία που ανέβασε. Μας χρέωσαν 830 ευρώ για τα καλαμάρια, έξι μπύρες και τρεις σαλάτες» έγραψε ο Αμερικανός που ισχυρίστηκε και αυτός πως δεν έλαβε τιμοκατάλογο πριν παραγγείλει: «Το προσωπικό δεν ήταν έντιμο και αρνήθηκε να μας δώσει τιμοκατάλογο και τιμές».

Το «τσουχτερό» μενού με όλες τις τιμές στο εστιατόριο της Μυκόνου

Ο τιμοκατάλογος του all day bar της Μυκόνου στον Πλατύ Γιαλό

Ο τιμοκατάλογος του all day bar της Μυκόνου στον Πλατύ Γιαλό

Σε κάθε περίπτωση, αρκετές είναι οι φωτογραφίες από το προφίλ του εστιατορίου στο TripAdvisor με πελάτες να κρατούν στα χέρια τους τον τιμοκατάλογο. Σε αυτόν φαίνεται ξεκάθαρα η τιμή για κάθε ένα από τα προσφερόμενα πιάτα και ποτά. Παρότι δεν λείπουν και εκείνοι που αντιδρούν στις τσουχτερές τιμές, αρκετά είναι και τα σχόλια για την ατμόσφαιρα, την ποιότητα του φαγητού και την εξυπηρέτηση, με το εστιατόριο να κερδίζει τέσσερα αστεράκια.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours