Παράταση στην ισχύ των διπλωμάτων για οδηγούς άνω των 74

Ακόμη, αποφασίστηκε άρση της εναλλαγής των εκπαιδευτών κατά τη διενέργεια των εξετάσεων.

Πεντάμηνη παράταση της ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει αίτηση επανεξέτασης έως 31 Ιουλίου 2019 έδωσε με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η παράταση ισχύει από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, ενώ, ταυτόχρονα, όσοι έχουν εξεταστεί επιτυχώς και περιμένουν να λάβουν το ανανεωμένο δίπλωμα, χορηγούνται σχετική βεβαίωση από Υ̟πηρεσία Μεταφορών και Ε̟πικοινωνιών της Περιφέρειάς.

Στόχος της νομοθετικής ρύθμισης είναι η αποσυμφόρηση των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών, οι οποίες έχουν την ευθύνη της διεξαγωγής των εξετάσεων. Η συμφόρηση έχει προκληθεί λόγω της αποχής της Ομοσπονδίας των εξεταστών.

“Στοπ” στην εναλλαγή των εκπαιδευτών

Επιπροσθέτως, δια της νομοθετικής ρύθμισης αίρεται η εναλλαγή των εκπαιδευτών των σχολών κατά το στάδιο εξέτασης των υποψήφιων οδηγών και επανεξεταζόμενων οδηγών, με στόχο την αποφυγή φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πρόκειται για μια προσωρινή ρύθμιση, μιας και η εφαρμογή του νέου συστήματος προβλέπει την παντελή απουσία εξεταστών και την ύπαρξη καμερών.

Σημειωτέον ότι στις Περιφερειακές Ενότητες που δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, αυτό οφείλεται στη μη προσέλευση των εκπαιδευτών της περιοχής για την κατάθεση των αιτήσεων των μαθητών τους, προκειμένου να προγραμματιστούν οι εξετάσεις τους.

Πηγή:gocar.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours