Τέλος το SMS στο 13033 και απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου

Τέλος στο SMS στο 13033 και στην απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, μετά από το πολύμηνο lockdown.

Τέλος στο SMS στο 13033, αλλά και στην απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου θα έχουμε τις επόμενες μέρες.

Aπό την κυβέρνηση φέρεται να προτείνουν την πλήρη κατάργηση των SMS μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την κατάργηση των sms. Μετά την εστίαση (10 Μαΐου) ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά, ενώ στις 15 Μαΐου η χώρα υποδέχεται τους τουρίστες, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να ισχύουν τα μηνύματα στο 13033 και πιθανόν να έχουμε σχετικές ανακοινώσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Aπό την κυβέρνηση φέρεται να προτείνουν την πλήρη κατάργηση των SMS μαζί με το άνοιγμα της εστίασης, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα. Την ίδια ημέρα φαίνεται πως θα αρθεί και η απαγόρευση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο (διαδημοτικών μετακινήσεων).

Άρα από το Μ. Σάββατο θα είναι ελέυθερη η μετακίνηση εκτός Δήμου.

Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά αυτό εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Αναφορικά με την εστίαση, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε προχθές ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα συνεχίζεται η λειτουργία για υπηρεσίες delivery και take away.

Παράλληλα, εξετάζεται και η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πιθανόν από την Τετάρτη 5/5 να μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα, χωρίς click away και click inside.

Ωστόσο, για τη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα για το εορταστικό τραπέζι, στο οποίο θα μπορούν να είναι μέχρι εννέα άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 σε εξωτερικό χώρο.

Σήμερα, η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται για αγορές σε καταστήματα του λιανεμπορίου, με την αποστολή sms στο 13032 και για διάρκεια 3 ωρών, μία φορά την ημέρα.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο θα επιτρέπονται ελεύθερα, όπως ολα τα σαββατοκύριακα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα λέμε «αντίο» στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Άκης Σκέρτσος: Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Επίσης προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self tests.

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ΄οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80- 89 ετών.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με Astra zeneca.

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού».

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ήδη «βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Τα στοιχεία δείχνουν δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας δυναμικά, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ σήμερα η Αθήνα καταθέτει στην Κομισιόν το τελικό κείμενο του «Ελλάδα 2.0», του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την απόφαση εκταμίευσης της προκαταβολής των 4,1 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο που μετασχηματίζει συνολικά τη χώρα υπέρ των νέων, ανέφερε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο Άκης Σκέρτσος επεσήμανε ότι δεν καταργείται το 8ωρο, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες ήδη δουλεύουν πολύ περισσότερο ενώ ενδέχεται αν συμφωνεί ο εργαζόμενος, δύο ώρες να αφαιρούνται ως άδεια.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, είναι φιλεργατικό και δεν πρέπει να μιλάμε με ετικέτες και ταμπέλες. Η αντιπολίτευση αναφέρεται σε αγορά εργασίας του προηγούμενου αιώνα, τόνισε ο κ. Σκέρτσος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο που θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων και τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ, όπως είπε, θα αυξηθεί ο έλεγχος των εργοδοτών έναντι των εργαζομένων.

Επισήμανε τέλος, πως «πρέπει να δούμε τα δικαιώματα για να διευρύνουμε την ποιότητα του εργασιακού βίου».

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours

Κορωνοϊός: Οι 2 χώρες που νίκησαν τον ιό χωρίς εμβόλια – Πώς το κατάφεραν

Vegan κέικ βανίλιας